BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,08
ALTIN 2.833,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fethiye AKUT iki yılı geride bıraktı

Fethiye AKUT yaklaşık iki hafta sonra Türkiye’de 26. şube olarak onayını alacak.

Abone ol

Kurulma çalışmalarına 2 yıl önce başlanan, halen 49 gönüllü üyeye ve ihtiyaç duyulan arama kurtarma malzemelerine sahip olan Fethiye Arama Kurtarma Derneği (AKUT) 2 yılı geride bıraktı.

2 yıl önce Fethiye’de sualtı, su üstü, paraşüt kazaları, arazide arama kurtarma faaliyetlerini yürütmek için kurulan Fethiye AKUT yaklaşık iki hafta sonra Türkiye’de 26. şube olarak onayını alacak.

Fethiye Arama Kurtarma Derneği’nin 2 yılı geride bırakması dolayısıyla dernek faaliyetlerine tahsis edilen Eski Çıraklık Eğitim Merkezi’nde AKUT üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Dernek Başkanı Jeofizik Mühendisi Sadi Çidem, “AKUT’u Fethiye’de 2 yıl önce Haziran ayında yapılandırma çalışmasına başlamıştık.

25 kişilik gönüllü grubu ile başladık. Şimdi 49 kişiyiz. Geçen sürede Marmaris Akut’la arazi çalışmaları, teorik ve pratik eğitimler gerçekleştirdik. Derneğimizin kullanacağı bir mekana ihtiyacımız vardı. Bize eski Çıraklık Okulunda 3 odası tahsil edildi.

İşletmelerden sponsorluk hizmetleri aldık. Yüzde 70 Fethiye Belediyesi, yüzde 30 Odalar ve işletmeler desteğinde bugünlere geldik. Yanımızda olan, bize katkı veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok az eksikliklerimiz var.

Bu arada çeşitli arama kurtarma tatbikatları gerçekleştirerek yetkin hale gelmeye gayret gösterdik. Enduro Şampiyonası’nda görev aldık. Son olarak geçtiğimiz gün yaşanan 2 paraşüt kazasında arama kurtarma faaliyetlerine destek verdik. Öte yandan elimizde olan malzemelerin korunması da gerekliydi.

Aynı zamanda üyemiz olan Genel Sigorta Acentası Mete Kocaman malzemeleri yangın, deprem ve hırsızlığa karşı sigortaladı. Şimdi de üyelerimiz için ferdi kaza sigortası yaptırmak hedefiyle sponsor arayışımız var. Fethiye AKUT yaklaşık iki hafta sonra Türkiye’de 26. şube olarak resmen tanınmış olacak. Bundan dolayı gururluyuz” dedi.