BIST 9.194
DOLAR 34,55
EURO 36,63
ALTIN 2.922,84
HABER /  MAGAZİN

Ferhunde arıza bir kadın

Öpüşüyor reytingler tavan yapıyor; dayak yiyor, fanatikleri ekrana çivileniyor! Bu kadın nasıl diyenler için Ferhunde karakteri.

Abone ol

Ekranda tam bir Ferhunde çılgınlığı yaşanıyor... Ferhunde öpüşüyor, reytingler tavan yapıyor. Kayınvalidesinden dayak yiyor, tüm Türkiye ekrana çivileniyor. Erotik sahneleri internette tıklanma rekoru kırıyor. Peki bu ilginin sırrı ne? İşte o sırrı "Yaprak Dökümü"nün Ferhunde’sine hayat veren Deniz Çakır, Seninle dergisine anlattı.

31 Aralık 1981’de Ankara’da doğmuş Deniz Çakır. Çocukluk yılları ve öğrencilik hayatı Ankara’da geçmiş. Ayrancı Süper Lisesi’nde okurken, bir tiyatro oyununa gitmiş ve hayatının akışı bambaşka bir yöne kaymış. Deniz Çakır, o günleri şöyle anlatıyor: "Tiyatroyu çok severdim, tek başıma oyunlara giderdim. Bir gün yine bir oyunda Zeynep Eronat’ı izledim sahnede. Öyle etkilendim ki, oyundan sonra yerimden kalkamadım. Kendimi sahnede onun yerine koyarak izlemiştim oyunu ve inanılmaz heyecanlanmıştım. İşte o an ’Ben sahnedeki insan olmalıyım’ dedim kendi kendime."

KÖTÜLÜKLERİ NEDENSİZ DEĞİL
"Kadın İsterse"den sonra "İki Arada Aşk" ve "İşte Benim" adlı dizilerde de oynadı Deniz Çakır. Ama ona asıl şöhreti getiren "Yaprak Dökümü" dizisindeki Ferhunde rolü oldu.

Şimdi gelin, biraz da Ferhunde’nin dedikodusunu yapalım Deniz Çakır’la... Önce kötüyü oynadığı halde insanların onu neden bu kadar sevdiğini soruyoruz. "Çünkü ben kötüyü oynuyorum diye oynamıyorum. Yazılanı kafamda analiz ederek; artılarını, eksilerini, nedenlerini, olurlarını bularak oynamaya çalışıyorum. Bütün o eski dizilerdeki, filmlerdeki kötülere baktığınızda hep kötülük yaptıklarını, hiç pişmanlık duymadıklarını görürsünüz. Kötülerin gerçekçi olabilmesi için pişmanlık da yaşaması gerekir, çünkü en insani duygudur pişmanlık. Kimisi çaktırır bunu, kimisi çaktırmaz. Ama yaşar. Bizim dizimizde kötüler pişmanlık yaşıyor, iyiler de kötülük yapabiliyor."

"Artık Ferhunde iyi biri mi olmaya başladı?" sorumuzu "Ferhunde karmaşık bir kadın. "Bugün iyi, o zaman iyi olacak" gibi bir kadın değil. Enteresan biri" diye yanıtlıyor. Peki Deniz Çakır, Ferhunde’yi seviyor mu acaba? "Çok sevmeye başladım. Oynarken, özellikle ikinci sezonda anladım ben onu. Birbirimizi anladık... İnsanların onu bu kadar kolay eleştirmeleri üzüyor bazen beni. Çünkü bir geçmişi var, bir hikáyesi var. Nedensiz değil yaptığı kötülükler. Çok kadınsı şeyler, kadınsı kıskançlıklar, çocukluğunda annesi ile babasının arasındaki şeyler... Duyarsız bir kadın olsaydı, bu kadar kötü olmazdı, çünkü boş verirdi hayata ama öyle değil."

Zeka, mizah, iyilik, kötülük...
Deniz Çakır, kendisi ile Ferhunde karakterinin ortak yönlerini şu sözlerle anlatıyor: "İkisi de matrak. Kendinden ne kattın role dersen, o kötülüğün baskınlığını biraz azaltmak için matraklık katıyorum Ferhunde’ye. Çünkü kötülük de zeka işidir, komiklik de. Ben mizahı ve o şeytani zekayı Ferhunde’de buluyorum. Matrak bir kadın... Bence Ferhunde’nin en belirgin özelliği kötülüğü değil, zekası. O yüzden kötülüğü bu kadar dikkat çekiyor." Eğer "Yaprak Dökümü"nde Ferhunde’yi oynamasaymış, Fikret’i ya da Sedef’i oynamak istermiş güzel sanatçı. Nedenine gelince... "Ben genel olarak hep baskın karakterleri oynadım. Fiziğimle alakalı belki de bu. Ama hayat içinde Deniz anladı ki, sözler çok gereksiz... O yüzden Deniz fotoğraf çekiyor, dans ediyor normal hayatında."