BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,51
HABER /  SPOR

Feneri mutlaka yeneceğiz

Bülent Uygun "Fener'i yenerek şampiyonluğa herkesi inandıracağız" dedi

Abone ol

Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Sivasspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, "Fenerbahçe'yi yenersek, tüm Türkiye şampiyonluk yolunda olduğumuza inanacak" dedi.

Kırmızı-beyazlı takım, bugün soğuk bir havada antrenman yaptı. Önce düz koşu yapan futbolcular, daha sonra yarım sahada çift kale maç yaptı. Teknik Direktör Bülent Uygun'da çift kale maçta oynadı.

Antrenmanın bitiminde değerlendirmelerde bulunan Bülent Uygun, Fenerbahçe maçının zor geçeceğini bildiklerini, ancak maça iyi hazırlanacaklarını söyledi.

HAVA ŞARTLARI BİZİM İÇİN DE KÖTÜ

Soğuk hava şartlarının Fenerbahçe'yi olumsuz etkileyeceği fikrine katılmadığını da vurgulayan Bülent Uygun, şöyle devam etti:
"Saha şartları biraz kötü. Hazırlıklarımız sürüyor. Neticede sahada durulmayacak düzeyde bir soğuk yok. Şartlar bunu gerektirdiği için çıkıp futbolumuzu oynayacağız. Türkiye'nin, hatta Avrupa'nın en önemli ekiplerinden biriyle oynayacağız. İnandığınız bu yolda, şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'yi mağlup edersek Sivas halkı da Türkiye'deki birçok kişi de bizim bu yolda olduğumuza inanacak. O onlamda kazanmamız gereken karşılaşmalardan bir tanesi. Futbol adına ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Saha şartları maalesef buz. Futbolcu dengesiz düşerse ciddi sakatlık geçirebilir. Futbol adına şartların en iyisini sunmaya çalışacağız."

SİVAS ŞEHRİNİN BAŞARIYA İHTİYACI VAR

Sivasspor'un başarılı olması için şehrin desteğine daha çok ihtiyaç duyduklarını da belirten Bülent Uygun, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bu maçı kazanırsak iç sahada en çok kazanan takım rekorunu kıracağız. Futbolcularıma da özgüven gelecek. Bazı şeyleri ispatlamaya ve insanımızın dikkatini çekmeye çalışıyoruz. Açılan kampanyalar var ve bunlara katılım şu an için yeterli düzeyde değil. Fenerbahçe maçı gibi önemli maçlarda alacağımız sonuçlarla sesimiz çok daha gür duyulacak ve istediğimiz şeyleri elde etme şansımız olacak. Şu yaşadığımızı başka bir şehirde yaşasak, şartlar ve ortam, belki çok daha farklı olabilirdi. Bizde maalesef bir ölü toprağıdır gidiyor. 6 milyon Sivaslı varsa bir bütün olmak zorundayız. Bununla orantılı olarak Sivasspor, taralı tarafsız herkesin takdir ettiği ve şampiyon olmasını beklediği bir takıma sahip. Artık Sivaslılar'ın da bu bilinç içerisinde hareket etmesi gerekiyor."

SAKATLARIN DURUMU

Balili, Sedat ve Yasir'in sakatlığının devam ettiğini, Gine Milli takımında bulunan Diallo ve Sylla'nın ise gelecek hafta takıma katılacaklarını söyleyen Bülent Uygun, "Transfer yapmak için arayışımız sürüyor. Bir arkadaşımızı Afrika Kupası maçlarını izlemek üzere görevlendirdik. İstediğimiz oyuncular var ama fiyatları yüksek. Transfer etmeyi düşündüğümüz Uğur Yıldırım'la da anlaşma sağlayamadık. Yeni arayışlar içerisindeyiz" diye konuştu.

MEHMET YILDIZ:"ZOR MAÇ OLACAK"

Sivasspor'un kaptanı ve golcüsü Mehmet Yıldız ise Fenerbahçe maçının önemini çok iyi bildiklerini belirtti, "Maça iyi hazırlanarak çıkacağız. Fenerbahçe karşısında kazanarak liderliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Bizim şampiyonluk gibi kesin bir hedefimiz yok. Ama yapabildiğimizin en iyisini yapmak için mücadele edeceğiz" dedi.

İDDİAYA YANIT VERDİ

Büyükşehir Belediyespor maçında attığı golden sonra siyasi işaret yaptığına dair iddiaları şaşkınlıkla karşıladığını belirten Mehmet Yıldız, daha sonra şunları söyledi:

"O fotoğrafı çeken arkadaşımız art niyetli. Teknik direktörümüz Bülent Uygun bize, (Bizi şampiyon yapmazlar) demişti. Şimdi bunun ne demek olduğunu çok daha iyi anlıyorum. Bu şekilde önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Ama bu bizi etkilemeyecek. Ben o maçta golü attıktan sonra tribünlere koşarken, arkadaşlarımı, (Bir dakika) diye uyarmaya çalıştım. Aklımdan başka bir şey geçmedi. O fotoğrafı çeken arkadaşımız, bundan sonra önümüzü kesebilecek daha değişik şeyler bulsun."