BIST 9.976
DOLAR 34,01
EURO 37,97
ALTIN 2.831,59
HABER /  GÜNCEL

Fener'e maçı kazandıranlar

Fenerbahçe, bu akşam Avni Aker Stadı'ndan altın değerinde üç puan çıkarmayı başardı. Peki 10 kişi kalan Fener'e hangi futbolcular hayat verdi. İşte maçın analizi:

Abone ol

İNTERNETHABER ANALİZ Fenerbahçe, bu akşam Avni Aker Stadı'ndan altın değerinde üç puan çıkarmayı başardı. Aslına bakarsanız Fenerbahçe, bu akşam zor olanı başardı. Çünkü maçın 2/3'ünü 10 kişi oynayan Fenerbahçe, daha önce yaptığı hataları yapmadı ve bu maçı almayı bildi. Trabzon ise; kendi evinde mağlup olmanın şokunu yaşıyor.

Peki Fenerbahçe, bu maçta hangi hatalarını düzeltti? Futbol otoritelerinin de dediği gibi Fenerbahçe, Süper Lig'in başından beri defansı boşluyordu. Önceleri taraftarların pek önemsemediği bu durum Şampiyonlar Ligi'nde alınan kötü sonuçlarla gün ışına çıktı. Daum ve Fenerbahçe defansı ağır eleştirilere uğradı. Hatta bu eleştiriler kabına sığmadı ve Milli Takım'ın aldığı mağlubiyetinin nedenleri arasında gösterildi.

Anlaşılan Fenerbahçe, bu eleştirlerden gereken dersi çıkmış. Bu akşam oynanan maçta özellikle Deniz, daha az hata yaptı. Defans ve ortasaha arasındaki uyum 10 kişi kalan Fenerbahçe'ye maç kazandırmaya yetti. Hatta Fenerbahçe, bu uyum sayesinde zaman zaman kontra ataklara dahi kalktı. Bu maçta göze çarpan iki futbolcu daha oldu. Bunlar şüphesiz Alex ve Rüştü'ydü.

Bu iki futbolcu alınan kötü sonuçların direkt sorumlusu tutuluyordu. Bu nedenle bu maç Rüştü ve Alex için ayrı bir önem taşıyordu. Rüştü, maç boyu kalesinde devleşti ve rakibe gol izni vermedi. Alex ise beklenen oyununu ortaya koydu ve iki golde de önemli rol oynadı. Penaltıyı gole çeviren Alex, Trabzonspor'un gol aradığı dakikalarda ikinci golü attırarak takımına hayat verdi. Yani bu iki futbolcu Nobre'nin eksikliğini takım arkadaşlarına hiç hissettirdemi.

Fenerbahçe, bu akşam 10 kişiyle hakkettiği bir galibiyet aldı. Fenerbahçe'yi kutluyor ve bu başarıların Şampiyonlar Ligi'nde de gelmesini diliyoruz...

ANALİZ: Kenan Ali DEMİROK