BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'nin başı belada!

F.Bahçe yönetiminin başı, daha satışa bile çıkmayan G.Saray maçı biletleriyle belada!..

Abone ol

17 bin bilete 60 bin başvuru! Kongre üyeleri, vakıflar, futbolcu aileleri, milletvekilleri, bakanlar vs.. 33 bin kombine hariç geriye kalan 17 bin bilete gelen talep, henüz taraftar kitlesi hariç kısım.. Milyonlarca taraftarı da hesaba katarsak şu an dünyadaki en zor bulunan bilet derbiye ait.

Fenerbahçe yönetimi, cumartesi oynanacak Türkiye'nin en büyük derbisinden alınacak 3 puanın hesaplarını günler öncesinden yapmaya başladı. G.Saray maçından istenilen tek sonuç galibiyet. Play-off'larda güçlü bir eli olmasını isteyen sarı-lacivertliler, sportif açıdan büyük bir bütünteşme ile sorunsuz hafta sonuna doğru ilerlemeye başladı.

Fakat F.Bahçe yönetiminin saha dışında çok büyük bir sıkıntısı var derbi öncesi. O da derbinin biletleriyle ilgili. Şu an yönetim, derbi biletleri için kendilerine yapılan başvurularla resmen çaresiz duruma düştüler. Rakamlarla konuyu anlatmak gerekirse durum şu:

Şükrü Saracoğlu'nun derbideki koltuk sayısı 50 bin olacak. 52 bin kişilik stadın 2 bin koltuğu bakıma alınmış durumda. Kalan 50 bin koltuğun 33 bini kombine. Diğerleri ise bugünden itibaren satışa çıkacak biletlerin. Sorun bu rakamlar değil. Esas sorun satılacak olan 17 bin bilet için kulübe yapılan başvuru rakamı: 60 bin.

Evet, yanlış duymadınız. G.Saray derbisinin 17 bin biletine 60 bin kişilik başvuru yapıldı. 'Kim bu başvuru sahipleri?' dediğinizi duyar gibiyiz. Bu isimler kongre üyeleri, yakınları, vakıflar, futbolcu aileleri, milletvekilleri, bakanlar, emniyet görevlileri vs..

TEMELLİ: İŞİMİZ ZOR

Bu durum karşısında F.Bahçe yönetimi çözüm üretemiyor. Kimseyi kırmak istemiyorlar ama derbi günü galiba çok fazla beklentisi karşılanamayan insan olacak. Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz stattan sorumlu yönetici Ömer Temelli, "Geçen haftadan beri çok yoğun bir talep var. Satabileceğimiz 17 bin bilet var. Ama talep karşılanabilecek gibi değil. Yurt dışından gelen talepler bile geçmiş döneme oranla kat kat fazla. 50 bin seyirci olacak. Çünkü G.Saray gelmeyeceği için onlara ayrılan yer de F.Bahçeliler'e verilecek. Taraftarlarımızın bu maçta vakur, F.Bahçe'ye yakışır bir tavır içinde olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

EN UCUZU 66, EN PAHALISI 315

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında, cumartesi günü yapılacak F.Bahçe-G.Saray derbisinin biletleri, bugünden itibaren satışa çıkarılacak. Bugün sadece kulüp kongre üyeleri için satılacak biletleri, yarın ve 15 Mart Perşembe ise F.Bahçe Premium Kart ile taraftar kart sahipleri satın alabilecek.

16 Mart Cuma günü genel satışa çıkacak olan biletlerin fiyatları, 66 ile 315 TL arasında değişiyor.

HASILAT 2.5 MİLYON TL

Derbi için satılacak 17 bin biletten gelecek nakit para, futbolcuların ödemelerinde yönetimin elini rahatlatacak.

Galatasaray derbisi her F.Bahçeli için bayramdır. Bunda sarı-lacivertlilerin genelde rakiplerine karşı şanslarının tutmasının etkisi çok büyüktür ama bir de işin mali tarafı vardır ki o tam kaymağın üzerine sürülecek bal etkisi yapar. Bu kez de durum farklı olmayacak ve G.Saray derbisi, F.Bahçe'nin kasasını resmen dolduracak.

Vatan'ın haberine göre, 466 ila 315 TL arasında değişen fiyatlarla bugün satışına başlanacak olan 17 bin biletin kulüp kasasına geri dönüşü 2.5 milyon TL olacak ve bu, yönetimin elini fazlasıyla rahatlatacak. Gelen paranın futbolcuların taksitlerinde kullanılacağı öğrenildi.

YURT DIŞINDAN 2 BİN TALEP

Fenerbahçe-Galatasaray maçı için kulübe yapılan 60 bin başvurunun 2 bini yurt dışı kaynaklı. ABD'den, Avrupa ülkelerine kadar birçok F.Bahçeliler Derneği'nden yapılan bilet başvurularına öncelik tanımaya çalışan sarı-lacivertli yöneticiler, ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Hatırlatmakta yarar var.. Önceki dönemde yurt dışından gelen teklifler 500'ü geçmiyordu.