BIST 9.669
DOLAR 33,98
EURO 37,84
ALTIN 2.819,87
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'den en güzel hediye

Süper Lig'in 21. haftasında zirve mücadelesi veren Fenerbahçe Kadıköy'de Kayserispor ile karşı karşıya geldi.

Abone ol
Fenerbahçe, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde taraftarına en güzel hediyeyi verdi, ligde 4 maç peşpeşe galip geldi. Zirve mücadelesinde Kayserispor'u 2-0 mağlup eden sarı lacivertliler, averajla Bursaspor'u geçerek ikinci sıraya yükseldi.
 
Fenerbahçe karşılaşma öncesi günün anlam ve önemini belirten pankartla sahaya çıktı, elindeki kırmızı gülleri taraftarlarına attı. Taraftarlar futbolcuların bu davranışlarını ayakta alkışladılar. Bu moral ve müthiş destekle maça başlayan sarı lacivertliler, bir dönem formasını giyen Volkan Babacan'nın ikramıyla maça golle başladı. Henüz 3. dakikada genç eldivenin kısa düşen vuruşunu Özer bekletemeden Topuz'a gönderdi, Mehmet'in içeri çevirdiği topta Niang'a sadece dokunmak kaldı. İlk 15 dakikada müthiş pres ve yardımlaşma ile oynayan sarı lacivertliler Kayserispor'a nefes aldırmadı.

MÜTHİŞ KARŞILAŞMADAN KARELER

KOCAMAN KADIKÖY'DE İDDİALI KONUŞTU

FENER RAKİPLERİNE FARK ATTI

TARAFTAR GALATASARAY'I YİNE KIZDIRACAK

15. dakikada savunmanın arkasına koşu yapan Amrabat, çaprazdan Volkan ile karşı karşıya kaldı. Topu önüne çeken genç yıldızın kale içine gönderdiği topa Zaleyeta dokunamadı ve takımını mutlak bir golden etti. İlk yarıda sahanın her yerinde olan Mehmet Topuz önderliğindeki müthiş pres taraftarlarca alkış aldı. 25. dakikada Dia şık hareketlerle rakiplerinden sıyrıldı ancak son vuruşu aynı güzellikte değildi. İlk 30 dakikalık bölümde kanatlardan rakibini yıpratan Kanarya, ikinci gol için istediği fırsatları yakalayamadı. 32. dakikada Kayserispor'un sakatlıktan dönen yıldızı Santana oyuna devam edemedi ve yerini Semih Aydilek'e bıraktı.  Bu dakikadan sonra rakibinin presini kıran Kayserispor Amrabat önderliğinde rakip kaleye yüklendi ancak Yobo ile Lugano duvarını aşmaya başaramadı.

Fauller nedeniyle oyunun son dakikalarında tempo düştü. Ve ilk yarı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle geçildi.
 
İkinci yarıdan iki takım da kontrollü oyunu tercih etti. Rakip alanda daha çok gözüken Kayserispor ise son paslarda etkili olamayınca net fırsatlara giremedi. 60. dakikada bir Fenerbahçe klasiği yaşandı. Alex'in kullandığı kornere iyi yükselen Fenerbahçe'nin sürpriz golcüsü Lugano farkı ikiye çıkardı. Uruguaylı oyuncunun bu ligde kaydettiği 5. gol oldu.
Kalan dakikalarda skorun üstüne yatan Fenerbahçe karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Ligin ikinci yarısında yaptığı 3 maçı da kazanan Fenerbahçe, 21. haftada Kayserispor'u da yenerek, 10 yıl sonra ikinci yarıda 4'te 4 yaptı ve 45 puana yükselerek averajla Bursaspor'dan ikinci sırayı devraldı.
Deplasmanlarda sahasındaki performasını ortaya koyamayan Kayserispor ise 39 puanda kaldı.

KARŞILAŞMANIN GOLLERİ VE AYRINTILAR
HABERİN DEVAMINDA...
[PAGE]

 İLK YARIDAN DAKİKALAR

3. dakikada Kayserispor file bekçisi Volkan Babacan'ın büyük hatasında kısa kalan top Özer'de kaldı. Ceza sahasına giren Mehmet Topuz'u gören Özer pasını aktardı ve Mehmet Topuz bekletmeden topu penaltı noktasına hareketlenen Niang'a bıraktı. Nian'ın tek vuruşu Volkan Babacan'ın yanından ağlara gitti. 1-0


14. dakikada
savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Amrabat, sağdan ceza sahasına girip yerden pasında arka direkte Zalayeta kayarak topa dokundu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

20. dakikada sağdan Özer'in yaptığı ortada ceza sahası içinde Selim'den seken topa arka direkte Alex yerden sert vurdu, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

24. dakikada Andre Santos'un pasında topla buluşan Dia, şık çalımlarla ceza sahasına girdi ve sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, top az farkla yandan auta çıktı.

41. dakikada Alex'in pasında ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Andre Santos'un sert şutunda kaleci Volkan Babacan, iki hamlede topu kontrol etti.
Süper Lig'in 21. hafta kapanış mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında Kayserispor'u konuk etti. Maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR AZ SONRA

48. dakikada Selçuk'un pasında Volkan Babacan ve Hamza arasında yaşanan anlaşmazlıkta Niang araya girdi ve topu kurtardı, son anda Serdar yetişti ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

60. dakikada Alex'in soldan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte iyi yükselen Lugano kafayla topu ağlara gönderdi. 2-0

68. dakikada Ziani'nin pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Kujovic'in sert şutunda top yandan auta çıktı.

83. dakikada Fenerbahçe ceza sahası içinde topla buluşan Semih Aybilek bir anda önünü boşalttı ancak topa vurmakta geç kalınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

90. dakikada Ziani'nin soldan kullandığı serbest vuruşta ön direkte Selim Teber kafayı vurdu, arka direkte son olarak Kujovic kafayla topu ağlara gönderdi. Ancak gol pozisyonda ofsayt olduğu gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı.

FENERBAHÇE: 2-0 :KAYSERİSPOR
 
STAT: FB Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Fırat Aydınus xx, Aleks Taşçıoğlu xx, Orkun Aktaş xx
FENERBAHÇE: Volkan Demirel xx, Gökhan Gönül xx, Lugano xx, Yobo xx, Andre Santos xx, Mehmet Topuz xx, Selçuk xx, Özer xx, Dia xx, Alex xx, Niang xx
YEDEKLER: Mert, Bekir, İlhan, Gökay, Cristian, Stoch, Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
KAYSERİSPOR: Volkan Babacan x, Hasan Ali x, Serdar x, Amisulashvili xx, Hamza x, Selim Teber xx, Abdullah x, Santana x (Semih Aybilek dk. 31 x), Ziani x, Amrabat xx, Zalayeta x
YEDEKLER: Gökhan Değirmenci, Furkan, Moritz, Savaş, Mehmet Bezircioğlu, Kujovic
TEKNİK DİREKTÖR: Shota Arveladze
GOL: Niang dk. 3  Lugano dk 60(Fenerbahçe)
SARI KART: Serdar (Kayserispor)