BIST 9.020
DOLAR 34,26
EURO 37,65
ALTIN 2.909,12
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'de Kocaman imza

Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör Aykut Kocaman'ın sözleşmesini 3 yıl uzattı

Abone ol

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 tribününde imza töreninde yönetici Ali Yıldırım ile birlikte basının karşısına çıkan Kocaman, sözleşmesini 3 yıl daha uzatan imzayı attı.

ADAM GİBİ ADAM

Ali Yıldırım, Kocaman'ın mukavelesini 3 yıl daha yenilediklerini belirterek, ''Aykut Kocaman, adam gibi bir adam. 3 Temmuz'dan bu yana yaşadığımız süreçte dik duran yönetim kurulu, taraftarlar ve başta Kocaman vardı. Hocam her şey gönlünce olsun, başarılar diliyorum'' dedi.

Sözlerine teşekkür ederek başlayan Aykut Kocaman şunları söyledi:

"Sayın Yıldırım'ın şahsında, başta Başkanımız Aziz Yıldırım olmak üzere tüm yönetim kuruluna, göreve başladığım günden bugüne kadar geçen sürede, iyi ve kötü zamanlardaki destekleri için teşekkür ederim. Fenerbahçe'ye 1988'de girdim 1996'da ayrıldım. Kazandık, kaybettik. Sonra antrenörlük serüveni başladı. Çeşitli takımlarda çalıştım 2009 Haziran'ında tekrar kulübe dönme şansı yakaladım. Bulunduğumu her yerde büyük sevgi ve saygı gördüm. Bunda mutlaka benden kaynaklanan bir şeyler vardır. Ama büyük çoğunluğu futbolculuğum dönemimde 8 yıla sığdıramadığım Fenerbahçe'nin büyüklüğünden kaynaklandı. Bunu, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sora çok daha iyi anladım. 2009'da sportif direktör, istemediğim halde 2010'de teknik direktör oldum. 3 Temmuz'dan sonra da bir facia ile karşılaştık. Her zaman doğru olduğunu inandığımız şeyleri ve doğruları savunmak adına kulübümüze sahip çıktık. 8-9 ayda çok özel devrelerden geçtik. Geçtik diyorum çünkü artık bunun geride kaldığını düşünüyorum. Kulüp müthiş bir şekilde sarıldı, kenetlendi ve buna müthiş bir cevap verdi. Biz de futbol takımı olarak bu süreçte, hazırlık maçlarından son oynadığımız Ankaragücü maçına kadar bunun bir bölümünü yansıtmaya çalıştık; zaman zaman hüsranlar, başarısızlıklar olsa da . Futbolcu arkadaşlara bugüne kadar gösterdikleri özveri nedeniyle teşekkür ediyorum. Bunu uzun soluklu olarak sürdürmek istiyorum. Göreve geldiğim ilk günde söylediğim 'Allah mahcup etmesin' sözleriydi. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Bana güvenenleri mahcup etmemek için elimden geleni yapacağım."

3 TEMMUZ'DA OLUŞAN HASARI TAMİR ETTİK

Toplantıda soruları da yanıtlayan Kocaman, "Kaybettiğimiz oyunculardan ziyade onların ayrılmasına neden olan ortam daha tahrip ediciydi. Oyuncular çok çaplı oyunculardı ama Fenerbahçe'nin onları elden çıkarmasına neden olan ortam daha tahrip ediciydi. Bugün bunu tamir etmiş görünüyoruz. Bunu tamir ettikten sonra tekrar Fenerbahçe'nin eski gücünü, hacmini yakalamak daha kolay olacak. 3 Temmuz'dan bu yana nasıl güçlenerek geldiysek bundan sonra da aynen devam edecek. Hafta sonu Galatasaray ile şampiyonluk maçımızı var. Tüm hesabımız Galatasaray'ı yenmek üzerine. Ondan sonra Mayıs ayından sonra transfer için çok zamanımız var" dedi.

HAKSIZLIĞI HİÇ İSTEMEDİM

3 Temmuz'da ortaya atılan iddialarla ilgili görüşlerinin değişmediğini söyleyen Kocaman, "Esas olan, iddia edilen bu durum için önce sahaya bakılmalı. Futbolculardan bilirkişi oluşturulsun. İçinde Fenerbahçeli olmasın. Maçları izlesinler ve bu maçlarda futbolun doğal akışına uymayan bir şey var derlerse, ben o zaman üzerime düşeni yaparım. Bugün de aynı düşüncedeyim. Haksızlığı bugüne kadar hiç istemedim, bundan onar da istemiyorum" dedi.

TAZMİNAT MADDESİ YOK

Sözleşmesinde bir tazminat maddesi bulunmadığını belirten Kocaman, "Önümüzdeki 3 yıl için benim açımdan, mali açıdan benim hakkımda tazminat gibi bir şeyler söyleniyor. Böyle bir şey, en azından benim adıma böyle bir şey yok. Sayın Başkan'ın, böyle yaparak bazı şeylerin önüne geçeceği söyleniyor. Ancak ne Sayın Başkanımım ne de benim tazminatla gibi bir konusu olmadığımı lütfen not ediniz" dedi.

HEDEF AVRUPA

Son olarak Fenerbahçe'nin geleceği ile ilgili soruyu yanıtlayan Kocaman, "Fenerbahçe hayallerine geden bir yol alıyor. Fenerbahçe son 15 yıllık mali, idari ve fiziki organizasyonuyla doğrusu çok önemli bir eşiğe geldi. Hedefi koyduğu yerde sadece Türkiye liginde şampiyonluklar değil Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de dereceler var. Bu yönde bir organizasyon var. Bizim amacımızı ilk önce Fenerbahçe'yi 2 Temmuz'a döndürmek, ardından da Şampiyonlar Ligi'nde ilk 8 arasında bir derece almak" dedi.