BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,08
ALTIN 2.833,10
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'de başarının sırrı

Ligde sadece 2 puan kaybeden Fenerbahçe'de başarının sırrı Aykut Kocaman'ın işte bu taktiğinde gizli

Abone ol

Sezon başından bu yana sıkça 'sakatlık' haberlerine konu olan Fenerbahçe'nin 6 haftada sadece iki puan kaybetmesinin sırrı, 'Belli isimler hariç sürekli değişim...' Teknik direktör Aykut Kocaman; Yobo, Ziegler, Cristian ve Alex'i sürekli 11'de kullanıyor.

Sabah gazetesinden Volkan Demir, Aykut Kocaman'ı başarıya götüren sırrı yazdı. Önemli oyuncuların sakat olduğu diğer bölgelerde ise tamamiyle 'serbest piyasa' hakim! Maçlar öncesi son ana kadar 11'i açıklamayan Kocaman, sakatlıklar dışında diğer bölgelerdeki isimleri sürekli değiştirip herkesin enerjisinden maksimum faydalanıyor.

Bu durum, takımdaki bazı oyuncular tarafından 'Basket takımı gibiyiz' benzetmesiyle anlatılıyor. Oyuncular maç içinde sürekli değil, maç maç, hafta hafta değişiyor. Böylece her oyuncunun zihninde "Bu maçta ben oynayabilirim" fikri ve motivasyonu beliriyor. Bu uygulama çerçevesinde Kocaman, ilk 6 hafta sonunda birçok mevkide çok sayıda farklı oyuncuyu görevlendirdi. .

CANER'İ PARLATAN SİSTEM
Aykut Kocaman'ın yeni sisteminde Caner parladı. Geçen sezon 22 maçta 1423 dakika sahada kalan Caner, Santos'un gidişini iyi değerlendirdi, 4 maçta 11'de sahaya çıkıp 6 maçta toplam 366 dakika görev yaptı.