BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,08
ALTIN 2.833,48
HABER /  SPOR

Fenerbahçe yarı Finalde

Son iki yılın şampiyonu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni deplasmanda farklı yenmeyi başardı ve Final'e bir adım daha yaklaştı

Abone ol

Son iki yılın şampiyonu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni deplasmanda farklı yenmeyi başardı, seride durumu 3-0’a getirerek Beko Basketbol Ligi’nde adını yarı finale yazdırdı

Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisinin ikinci maçında Fenerbahçe Ülker, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni 92-74 yenerek, seride durumu 3-0 yaptı ve yarı finale yükseldi.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta, Fenerbahçe Ülker, 5. dakikayı 10-9 önde geçti. Ömer Onan ve Smith’in basketleriyle rakibine üstünlük sağlayan Fenerbahçe, ilk periyodu 28-21 önde tamamladı.


2. periyotta pota altını daha iyi kullanan sarı-lacivertli ekip devreyi 44-38 üstün bitirdi.

İkinci yarıya Douthit ve Marsh’ın basketleriyle başlayan Antalya, 46-45’lik skorla farkı 1 sayıya kadar indirmeyi başarsa da, önce Grenn, ardından Solomon kritik basketlerle Fenerbahçe’nin 3. periyodu 64-57 önde bitirmesini sağladı.

Fark giderek açıldı

Son çeyrekte Ömer Aşık ve Mirsad ile etkili olan Fenerbahçe, rakibinin top kayıplarını çok iyi değerlendirerek farkı sürekli artırdı ve karşılaşmadan 92-74 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Fenerbahçe 1-0 önde başladığı seride 2 maçı da kazanarak adını yarı finale yazdırdı.