BIST 8.877
DOLAR 34,25
EURO 37,78
ALTIN 2.927,92
HABER /  SPOR

Fener Cimboma rakip oldu

Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası'nda Tarsus İdmanyurdu'nu farklı yenerek Cimbom'a rakip oldu

Abone ol

Maç Tarsuslu futbolcuları vuruşu ile başladı. Maçın henüz ilk saniyeleri oynanıyor. Top sağ kanatta Tarsuslu futbolcuların ayağında. Önder'le atak gelişiyor. Önder'in ceza sahası içine gönderdiği topu Luciano kesti. Şimdi Fenerbahçe atağı Alex'le geliyor.

3. dk. oynanıyor. Tarsus kalecisi kendisine gelen topla uzun bir degaj yaptı. Rakip yarı sahada yerde seken top Luciano'dan sekse arkasında bekleyen Tarsuslu futbolcu bir anda kaleci Volkan ile karşı karşıya kalacaktı. Fakat Brezilyalı futbolcu topu sektirmedi. Şimdi Tarsus İdmanyurdu'nun atağı devam ediyor. Fenerbahçe savunmasının tehlikeli geri pasında baskı altındaki kaleci Volkan'ın vuruşu ceza sahanın önüne düştü. Bu topa vuracak bir Tarsuslu futbolcu o noktada olmayınca Fenerbahçe kalesi olası bir gol tehlikesinden kurtulmuş oldu.

7. dakika Fenerbahçe atağı sağ kanattan Mehmet Yozğatlı ile gelişiyor. Ceza sahasında Anelka ve Nobre top bekliyor. Ceza sahasına yapılan ortada Tarsus savunması tehlikeyi uzaklaştırdı. Orta sahaya gelen top Aurelio'da kaldı. Bu futbolcunu pasında sol kanattan Anelka hareketlendi. Frasız yıldız ceza sahasının çaprazından ortasını yaptı. Nobre'nin kafa vuruşundan top Tarsus kalesinin az farkla yanından auta çıktı. Fenerbahçe ilk ciddi atağında gol pozisyonunu yakaladı.

10. dakika oynanıyor. Fenerbahçe oyunda henüz istediği hakimiyeti sağlayabilmiş değil. Tarsus oyunu kendi sahasında kabul edip, hızlı ataklarla Fenerbahçe ceza sahasına kadar etkili toplar taşıyabiliyor. Şimdi sağ kanattan Mehmet Yozğatlı'nın yaptığı top kaybı, hızlı bir Tarsus atağına dönüştü. Topla Fenerbahçe ceza sahasına doğru hızla sokulan Emrah uzaktan şutunu çekti. Top Volkan'ın bakışları arasında kale direğinin üzerinden auta çıktı.

13. dakika içindeyiz. Sağ kanattan Aurelio ile Mehmet Yozğatlı paslaşmasında, ceza sahası önünde top bekleyen Alex'e pas atıldı. Alex'in ceza sahası içine hareketlenen Nobre'ye attığı derinlemesine pasta kaleci Candan zamanında kalesini terk ederek Brezilyalı golcünün önünden bu topu kaptı.

15. dakika. Fenerbahçe oyunun bu bölümüne kadar ısrarla sağ kanattan Mehmet Yozğatlı ve Aurelio ikilisinden ataklarını başlatıyor. Bu arada Nobre rakibinden kaptığı pasla Alex'i şut pozisyonuna soktu. Alex ceza sahası dışından Tarsus kalesine yerden bir şut gönderdi. Kaleci Candan üzerine gelen bu şuta kapanarak önledi.

18. dakika oynanıyor. Fenerbahçe'de Tuncay, orta sahayı geçtiği andan rakibi tarafından yere indirildi. Fenerbahçe serbest atış kullanıyor. Sol kanada açılan topla Ümit Özat buluştu. Ümit Özat'ın ortasında ceza sahası içinde müsait pozisyonda topla buluşan Tuncay Şanlı ıska geçti. Tarsus savunması topu tehlike bölgesinden uzaklaştırdı.

20. dakikada Fenerbahçe, Nobre ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan korner çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Alex, ceza sahasına girerken arka kale direğine doğru ortasını yaptı. Kaleci Candan'ın müdahale edemediği ortada boş kaleye Nobre kafayı vuracağı sırada savunma son anda araya girdi.

22. dakikada bu kez Fenerbahçe Tuncay ile gole yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan sarı-lacivertli futbolcu ağır davranınca rakibi şut şansını vermedi. Tuncuyda ikili mücadele topu kaybetti.

24. dakika oynanıyor. Tarsus İdmanyurdu, Fenerbahçe'ye karşı sahaya iyi bir futbol koyuyor. Fenerbahçe henüz istediği üstünlüğü sağlayamadı. Tarsuslu futbolcular kendi yarı sahalarında oyunu kabullendiği gibi kaptıkları toplarlada gelişi güzel vuruşlar yerine ayağa iyi pas yapıp, rakibinin üzerlerinde baskı kurmalarına müsade etmiyor.

26. dakika Fenerbahçe bu dakikalarda sol kanattan Ümit Özat ile ileri çıkmaya başladı. Ümit, topla rakip yarı sahada ilerlerken rakip topa ayak koyarak taça gönderdi. Atış kullanıldı. Ceza sahasına yapılan ortada topa kimse müdahale edemeyince oyun sağ tarafa doğru açıldı. Topa yetişip kontrol eden Alex, ceza sahası önünde bekleyen Appiah'a doğru bir pas. Appiha topu gelişine sert bir vuruş çıkardı. Kaleye doğru yönelen top savunmadan döndü. Fenerbahçeli futbolcular bu pozisyonda elle oynama beklediler. Hakem oyunu devam ettirdi.

30. dakika. Alex'in güzel hareketleriyle gelişen atakta, top Appiah'a geldi. Appiah, ceza sahası önündeki Tuncay'ı topla buluşturdu. Tuncay sol kanattan bindirme yapan Ümit Özat'a güzel bir pas attı. Ümit Özat, önündeki rakibini güzel bir hareket ile oyundan düşürdükten sonra, ceza sahasında top isteyen Nobre'ye enfes bir orta kesti. Nobre, kaleci Candan'ın müdahale edemediği topu kafayla Tarsus ağlarına gönderdi. 30 dakikada atılan bu golle Fenerbahçe, Tarsus karşısında maçta 1-0 öne geçti.


32. dakikada, Fenerbahçe bir kez daha Appiah ile gole yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına yapılan orta savunmadan sekip Appiah önünde kaldı. Appiah yakın mesafeden kafa vuruşunda topu üsten auta attı.

34. dakika oynanırken Fenerbahçe üst üste gol pozisyonu bulmaya başladı. Sağ kanattan Mehmet Yozğatlı ceza sahasın ortasını yaptı. Topa yükselen Tuncay kafayı vuramadı. Arkasında bekleyen Nobre'nin kafa vuruşunu kaleci Candan iki hamlede zor bir şekilde Tuncay'ın önünde kontrol etti.

37. dakika oynanıyor. Tarsus İdmanyurdu sol kanattan köşe atışı kullanıyor. Atışı Tuncay kafayla çıkardı. Orta sahaya yakın bir noktada topla buluşan Anelka rakibinden topu kapmak isterken rakibine faul yaptı. Tarsus rakip yarı sahada serbest atış kullanıyor. Tarsus, top kaybı yaptı. Sağ kanattan Ümit yine süratli bir şekilde ileri çıktı. Ceza sahasına doğru yapıyan ortada savunma araya girerek topu kornere çeldi. Atış sol kanattan kullanıldı. Ceza sahası içinde kısa süreli bir karambol yaşandı. Bu kez sağ kanattan bir köşe atışı daha kullanılcak. Mehmet Yozğatlı atışı kullandı. Tarsus savunması bu atışı karşıladı. Bir kontra atak denemesi , Fenerbahçe ceza sahasına kadar gelen topa Volkan çıkarak sahip oldu.

40. dakika oynanıyor. Nobre'nin 30. dk'da attığı kafa golüyle Fenerbahçe'nin Tarsus karşısında 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

Maçın ilk yarısı için artık son 5 dakikaya girildi. Tarsus İdmanyurdu kendi yarı sahasında pas yapmaya çalışırken top kaybı yaptı. Ümit Özat, sol kanattan ceza sahasına girdi. Yerden güzel bir orta çıkardı Alex'e doğru. Kaleci Candan yatarak topu almak istedi. Fakat topa müdahale edemedi. Altı pas üzerinde bomboş kalan Alex 2 metreden vuruşunu yaptı. Top üst direğin içinden çizgiye vurup oyun alanına geri döndü.

45. dakika oynanıyor. Artık ilk yarıda uzatla saniyeleri. Maçın hakemi maçın bitiş düdüğünü çaldı. Fenerbahçe, ilk yarıyı Tarsus karşısında 1-0 üstün kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI--

Maçın ikinci yarısına Fenerbahçe Luciano-Servet değişikliği ile başladı. Fenerbahçe bu skorla gruptan çıkamıyor. Kayseri Erciyes deplasmanında 1-0 önde olan Ankaragücü bu skorla şu anki neticelere göre çeyrek finale yakın olan taraf.

Maçın 46. dakikası oynanıyor iken Fenerbahçe sağ kanattan Mehmet Yozğatlı ile süratli bir şekilde Tarsus yarı sahasına indi. Sağdan yapılan ortayı ceza sahasında Tuncay rakibinden sökemedi. Ceza sahasının dışına çıkan topu kapan Aurelio yanındaki Anelka'ya bıraktı. Anelka ceza sahası dışından sert bir şut ile Fenerbahçe'yi Tarsus karşısında 2-0 öne geçiren güzel bir gol attı.

51. dakikada Nobre ceza sahasının dışında topla buluştu. Brezilyalı golcü uzak mesafeden Tarsus ağlarına enfes bir şut çıkardı. Top Candan'ın koruduğu kalenin ağlarına 3. Fenerbahçe golü olarak yazıldı. Nobre'nin attığı bu golle Fenerbahçe, Tarsus karşısında 3-0 öne geçti.

55. dakika oynanıyor. Fenerbahçe istediği gol averajını yakalamış durumda. Ankara, Kayseri Erciyes deplasmanında 1-0'lık üstünlüğünü devam ettiriyor. Bu skorlarla çeyrek finalist olma şansı Fenerbahçe'nin

57. dakika oynanıyor. Fenerbahçe ikinci yarıya adeta fırtına gibi başladı. Önce Anelka sonra Nobre ile üst üste bulduğu iki golle Tarsus karşısında bir anda 3-0 üstünlüğü yakaladı. Şimdi Fenerbahçe sağ kanattan Mehmet Yozğatlı ile atak geliştiriyor. Orta sahada top bekleyen Appiah'a bir pas. Ganalı yıldız sol kanattan ileri çıkan Alex'i topla buluşturmak istedi. Pas isabetsiz oluncu top Tarsus kalecisi Candan'a kadar gitti.

59. dakika oynanıyor. Tarsus sol kanattan ileri çıkmak istedi. Ara pasında Mehmet Yozğatlı araya girdi. Nobre, sağ kanattan Anelka'dan aldığı pasla ileri çıktı. Brezilyalı futbolcu topu sürerek Tarsus ceza sahasına kadar girdi. İçerde Anelka ve Alex içerde top beklerken Nobre kaleyi düşündü. Savunmanın ayak koyduğu top kornere çıktı. Köşe atışını kullanan Fenerbahçe kornerden sonuç alamadı.

62. dakika içindeyiz. Fenerbahçe orta sahadan Alex ile atağa kalktı. Alex sol kanattan ileri çıkan Anelka'yı topla buluşturdu. Anelka sol çaprazdan ceza sahasına girmeden kaleyi yokladı. Top kaleci Candan'ın bakışları arasında kale direğini sıyırarak auta çıktı.

63. dakika içinde Fenerbahçe 4. gole Tuncay ile çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına güzel hareketlerle giren Ümit Özat, penaltı noktası üzerindeki Tuncay'ı topla buluşturdu. Tuncay'ın bekletmeden vuruşu kale direğinin üzerinden auta çıktı. Tarsus kalesi için şanslı bir an yaşandı.

66. dakika oynayor. Sol kanadı bu gün iyi kullanan Ümit Özat bir kez daha bu kanattan ileri çıktı. Ceza sahasında top bekleyen Tuncay, Nobre ve Anelka var. Ümit Özat kaleyi düşündü. Attığı şut kendi arkadaşı Tuncay'ın sırtından döndü.

68. dakika oynanırken, Tarsur İdmanyurdu, Fenerbahçe kalesine etkili geldi. Sağ kanattan çapraz atılan derinlemesine pasa hareketlenen Önder'in önünden Mehmet Yozğatlı topu kornere çeldi. Atış kullanıldı. Fenerbahçe savunması topu uzaklaştırdı. Top bir kez daha Tarsuslu futbolcuların ayağında. Sol kanattan ceza sahasına yapılan ortaya Tarsuslu Ercan ayak koydu. Top Fenerbahçe kale direğinin az farkla üzerinden auta çıktı.

70. dakikada Tarsus bir kez daha gole yaklaştır. Sol kanattan topla buluşan Ercan, rakibinden sıyrıldığı anda hiç umulmadık bir bir şekilde ceza sahası dışıda plasesini yaptı. Top kale direğinin dibinden ağlarla buluşmak üzere iken Volkan harika bir şekilde uzanarak parmaklarının ucuyla topun ağlara gitmesine müsade etmedi.

73. dakika oynanırken, Fenerbahçe sağ kanattan Nobre ile rakip yarı alana geçti. Nobre önündeki boşluğu iyi kullandı. Topu ileri doğru taşıdıktan sonra ceza sahasına doğru hareketlenen Anelka'yı topla buluşturdu. Anelka müsait pozisyonda şut atmakta geçikince önü kapandı. Topu geriye doğru çekti. Sağ kanattan ileri çıkan Mehmet Yozğatlı aldı topu. Müsait durumda ortasını yapan Mehmet, topu sol taraftan taça kadar yolladı.

75. dakika oynanıyor. Erciyes, Ankaragücü karşısında 1-1'lik beraberliği yakaladı. Fenerbahçe Kayseri'den gelen bu gol haberiyle biraz daha rahatladı. Bu skorla Fenerbahçe, çeyrek finalde Galatasaray'la rakip olacak.

78. dakikada Fenerbahçe sağ kanattan Alex ile köşe atışı kullandı. Ceza sahasına gelen topa Tarsus kalecisi Candan çıkmakta tereddüt etti. İyi yükselen Nobre defansın arasından kafa vuruşunu yaptı. Yere vuran top kale direğinin dibinden auta çıktı. Fenerbahçe adına şansız an. Bu dakikada Semih Fenerbahçe'de Mehmet Yozğatlı'nın yerine oyuna dahil oldu.

Maçta artık son 10 dakikaya girildi. Fenerbahçe Alex ile orta sahadan süratli çıktı. Sağ kanattan oyuna yeni giren Semih defansın arkasına sarktı. Alex, Semih'e güzel bir pas çıkarttı. Semih kaleci Candani ile karşı karşıya kalacağı anda yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

82. dakika oynanıyor. Tarsus, sağ kanattan taç atışı kullandı. Top Ümit Özat'ın ayağından dışarı çıkınca aynı köşenden Tarsus adına bir köşe atışı oldu. Atış kullanıldı. Top kaleci Volkan'ın ellerinde kaldı. Volkan bekletmeden degajını yaptı. İleride savunamayı dengesiz yakalayan Fenerbahçe Alex ile etkili oldu. Sol kanattan rakip ceza sahasına giren Alex ortasını Semih'e doğru yaptı. Bu futbolcunun kafa vuruşu kale direğinden oyun alanına döndü. Fenerbahçe 4. golü bu atakta da bulamadı.

85. dakika oynanıyor. Bu dakika içinde Fenerbahçe organize bir atak ile Tarsus kalesinde 4. gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Ümit ile başlayan atakta. topla buluşan Tuncay rakibinden sıyrıldığı anda Alex'i gördü. Alex sağ kanattan bomboş ileri çıkan Anelka'yı topla buluşturdu. Anelka ceza sahası çizgisi üzerinde uygun durumda şutunu çekti. Top kalenin üzerinde auta çıktı. Bu pozisyononu hemen ardından Fenerbahçe bu kez Nobre ve Tuncay ile gole yaklaştı. Fakat ilk vuruşta kaleci Candan'ın başarılı kurtarışının ardından dönen topu Tuncay yakın mesafeden ağlara göndermekte başarılı olamadı. Maçın son bölümlerinde Anelka oyundan alındı. Yerine genç yetenek Kerim girdi.

89. dakika oynanıyor. Fenerbahçe sağ kanattan Alex ile üst üste köşe atışları kullanıyor. Tarsus savunması bu pozisyondan başarılı. Savunma topu kafayla tehlike bölgesini dışına uzaklaştırdı. İleri doğru gönderilen bu top bir anda Tarsus karşı atağına dönüştü. Ceza sahasına uzun atılan pasa hareketlenen Ercan'ın önünde Volkan yatarak topu almayı başardı.

90+ Artık maçın normal süresi bitti. Uzatma dakikaların içine girilirken, Tarsus maçın başından beri en net gol pozisyonunu yakaladı. Sağ kanattan Ercan'ın ortasında altı pasta topla buluştu. Kaleci Volkan dahil herkesin izlediği pozisyonda Tarsuslu forvet Uğur topu kötü bir vuruşla auta attı.

Maçın uzatma dakikaların son saniyelerinde sağ kanattan yapılan ortaya arka direkte Semih vuruşunu yaptı. Kaleci Candan'ın ilerde kaldığı pozisyonda top Tarsus idmanyurdu kalesine 4. Fenerbahçe golü olarak gitti.

Bu golden sonra hakem maçın son düdüğünü çaldı. Fenerbahçe, Tarsus İdmanyurdu'nu 4-0 yenerek Türkiye Kupası'nda çeyrek finalist oldu.

Fenerbahçe, çeyrek finalde Galatasaray'ın rakibi oldu..