BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Federasyondan şike açıklaması

Futbol Federasyonu, bugün bir gazetede yayınlanan "Savcı şike için düğmeye bastı" başlıklı haberle ilgili açıklamada bulundu.

Abone ol

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, haberde anılan maçlarla ilgili Haluk Ulusoy'un bir önceki Futbol Federasyonu başkanlığı döneminde oluşturulan şike tahkik kurullarının, 15 Mayıs 2004 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor- Beşiktaş maçını bir, 24 Nisan 2004 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor-Akçaabat Sebatspor maçını iki kez soruşturduğu ifade edildi.

Şike tahkik kurullarının bu maçlarda şike bulgusuna rastlanmadığına ilişkin raporlarını Futbol Federasyonu'na ilettiği, yönetim kurulunun da bu raporları onadığı belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

"Sayın Levent Bıçakcı başkanlığındaki dönemde de benzer iddialar ortaya atılmış, bazı telefon kayıtları medyaya yansımış ve yayınlanmış, bunun üzerine söz konusu kayıtlar, Futbol Federasyonu tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir yazıyla talep edilmiştir. Bu kayıtların incelenmesi aşamasında, kamuoyunda ileri sürülen iddialar arasında, daha önce yapılan incelemelerdekine ek yeni bir kanıt bulunamamış, dolayısıyla da yeni bir soruşturmaya gerek görülmemiştir.

Bu iddialar ile ilgili her türlü yasal işlemin yapıldığını içeren dosyalar, Futbol Federasyonu kayıtlarında yer almaktadır. Mevcut bilgi ve belgeler, talep edilmesi halinde ilgili makamlara teslim edilmek üzere hazırdır.

Konunun yargıya intikal etmiş olması iddiası nedeniyle Futbol Federasyonu, bu aşamada daha detaylı bir açıklama yapmayı uygun görmemektedir."