BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,08
ALTIN 2.842,41
HABER /  GÜNCEL

Feci kazada sürücünün kafası koptu

Aksaray'de gerçekleşen trafik kazasında, sürücünün kafası koparak feci şekilde can verdi.

Abone ol

Aksaray-Nevşehir Karayolu'nun 30'uncu kilometresinde sabah saatlerinde meydana gelen kazada, Aksaray kent merkezine giden Mehmet Şahin yönetimindeki 68 DY 788 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

Kazada Ali Şahin, başı gövdesinden koparak feci şekilde can verdi. Sürücü 45 yaşındaki Mehmet Şahin ile 40 yaşındaki Aslı Yıldız, 37 yaşındaki Ferdane Yıldız ve 8 yaşındaki Ümmühan Yıldız yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

ESTETİK OLACAKTI TACİZ EDİLDİ

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

Adana'da özel bir hastanede göğüs estetiği için narkoz verilen 29 yaşındaki K.A.C. adlı kadına, tacizde bulunduğu iddiasıyla 7 yıl hapsi istenen ameliyat teknisyeni Orhan Ş., suçlamayı kabul etmedi.

İddiaya göre olay, 3 Aralık 2009 tarihinde merkez Seyhan İlçesi'ndeki bir özel hastanede meydana geldi. Hastanenin ameliyathanesinde teknisyen olarak çalışan Orhan Ş., burun ve göğüs estetiği yapılmak üzere narkoz verilen K.A.C.'ye cinsel tacizde bulundu.

Bunu gören anestezi teknikeri ile doktorlar, durumu hastane yönetimine bildirdi. Hasta ile hastane yönetiminin şikayetçi olması sonucu tutuklanan Orhan Ş. hakkında 'cinsel saldırı' suçundan dava açıldı. 7 yıla kadar hapsi istenen Orhan Ş.'nin yargılanmasına Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Hastanede 7 yıldır çalıştığını, görevinin ameliyata gelen hastaları karşılamak, ameliyat malzemelerinin kontrolünü yapmak ve hastaya ameliyat masasında pozisyon vermek olduğunu söyleyen Orhan Ş. kendini şöyle savundu:

"Şikayetçi kadın ameliyathaneye geldi. Kendisini ameliyata hazırladım. Narkoz verilerek uyutuldu. Doktor hastaya sonda takılması gerektiğini söyledi. Ben de bunun üzerine sonda malzemesini hazırladım. Hastanın üzerinde bulunan örtüyü kaldırdığımda iç çamaşırının bulunduğunu gördüm. Bunun üzerine örtüyü kapattım.

"BACAKLARINI OKŞAMADIM"

Sondayı doktor taktı. Doktor tarafından batikonla hastanın cinsel organı temizlendiği için istemeden de olsa cinsel organını gördüm. Hastanın cinsel organını görmek, dokunmak için örtüyü kaldırmadım.

Bacaklarına cinsel amaçlı dokunmadım. Mahrem yerlerini okşamadım. Tamamen görevim gereği, talimat gereği hastaya dokundum. Bir ara bacağında kasılma olduğu için hastanın bacağına bastırdım. İftiraya uğradım. Suçlamaları kabul etmiyorum."

"ETKİLENMİŞ, AMA RUH SAĞLIĞI BOZULMAMIŞ"

Sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan "Olaydan etkilenmiş, ancak olay dolayısıyla ruh sağlığı bozulmamış" raporu verilen K.A.C. ise, katıldığı duruşmada, ameliyatının ardından kendisinin olaydan haberdar olduğunu ve şikayetçi olduğunu söyledi.

"ÜŞÜYOR MUSUN CANIM? DİYE SORDU"

K.C.A. "Eşim aynı hastanede hekim olarak çalıştığı için hastane personeleri beni tanır, sizli bizli mesafeli konuşurlar. Ameliyat öncesi sanık benim yanıma geldi. 'Üşüyor musun canım, sana battaniye getireyim' diye hitap etti, şaşırdım. Doktora kim olduğunu sordum, bana yeni geldiğini söyledi.

"DÖVMELERİM HAKKINDA KONUŞTU"

Benim kolumda sırtımda dövmeler vardı. Bununla ilgili beni rahatsız edici sorular sordu. Sonra da ameliyata götürerek uyuttular. Sonrasını baygın olduğum için hatırlamıyorum. Ameliyattan sonra hastane yetkilileri durumu anlattı. Ben de şikayetçi oldum, cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, ameliyathanede o tarihte görevli hemşirenin tanık olarak dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

 

SIĞINDIĞI BABASI 15 KEZ BIÇAKLADI

HABER OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

58 yaşındaki Basri Demirbey, imam nikahlı eşini terkedip baba ocağına dönen kızı 28 yaşındaki Sevgi Demirbey ile birlikte yaşadığı 55 yaşındaki Gülbahar Kaçar'ı bıçaklayarak ağır yaraladı.

Olay, önceki gün (Cumartesi) saat 22.00 sıralarında, Turgutlu'ya bağlı Urganlı Beldesi İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. Sevgi Demirbey, iddiaya göre, şiddetli geçimsizlik nedeniyle imam nikahlıyla yaşadığı eşini terkedip, baba ocağına döndü. Basri Demirbey, Nasıl haber vermeden kocanın evini terkedersin diyerek, kızıyla tartıştı. Tartışmanın uzaması üzerine Babri Demirbey, mutfaktan aldığı bıçakla, Sevgi Demirbey'i vücudunun 15 yerinden, kendisini engel olmak isteyen birlikte yaşadığı Gülbahar Kaçar'ı da iki yerinden yaraladı. Evden gelen sesler üzerine komşuları durumu, jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarmanın çağırdığı amubalansa, yaralı iki kadın Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalinin ardından durumları ağır olan iki kadın, Manisa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Tedavileri süren iki kadının durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Jandarma olayın ardından Basri Demirbey'i gözaltına aldı. Dün (pazar) adliyeye sevkedilen Basri Demirbey tutuklandı.

KENDİ KOLUNU KENDİ GÖMDÜ

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

Konya'da özel bir hastanede tüp bebek tedavisi gördüğü sırada, serumun deri altından yapılması sonucu kangren olan sol kolu dirsekten kesildiği öne sürülen 28 yaşındaki Sayime Kayan, bugün kesilen kolunu mezarlığa kendi elleriyle gömdü.

Gözyaşlarını tutamayan Kayan, annelik hayalinin yıkıldığını artık tüp bebek tedavisi istemediğini belirterek, 'Bana kolumu geri verin' dedi.

Yaklaşık 5 aydan bu yana özel bir hastanede tüp bebek tedavisi gören Sayime Kayan, geçen 16 Haziran sabahı tedavi süreci kapsamında hastaneye gitti. Rahminde yumurta toplanması için Sayime Kayan'a hastanede görevli bir hemşire tarafından sol koluna serum takıldı. Serumun takılmasından bir süre sonra bayılan Sayime Kayan, iddiaya göre uyandığında kolundaki serumun takıldığı yerin değiştiğini gördü. Tedavisi tamamlandıktan sonra hastaneden çıkarken kolunun şişmeye başladığını ve ağrıdığını belirten Sayime Kayan'a görevlilerin kolunu alkollü pamukla silmesi tavsiyesinde bulunduğu iddia edildi.

Eve geldikten sonra ağrıları devam eden Sayime Kayan ertesi gün uyandığında kolunun iyice şiştiğini fark etti. Yeniden tedavi gördüğü hastaneye giden Sayime Kayan'ın kolunu gören doktorlar, alkollü pamukla pansuman yaptıktan sonra Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Servisi'ne gitmesi gerektiğini bildirdi. Minibüsle hastaneye gelen Kayan, durumunun ağırlaşması üzerine acil servise götürüldü, ardından da ameliyata alındı. Hastanede 3 kez ameliyat edilen Kayan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne de sevk edildi. Ancak yapılan kontroller sonrası sol kolunun kangren olduğu ve kesilmesi gerektiği bildirildi. Kayan'ın kolu, 4 Temmuz Pazartesi günü Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla dirseğinden aşağısı kesildi.

Kesilen kol Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Patoloji Laboratuvarı'ndaki inceleme ardından bugün Kayan'a gömmesi için teslim edildi. Eşi 29 yaşındaki Hüseyin Kayan ile birlikte Üçler Mezarlığı'na gelen Saime Kayan, annelik hayallerinin yıkıldığını belirterek gözyaşları içinde kolunu gömdü. "Bana kolumu verin" diyen Kayan, artık tüp bebek tedavisini düşünmediğini anlatırken, "Kucağıma çocuk almak isterken, kolumu verdiler. Şimdi de kolumu getirip gömdüm. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Sorumlularda gerekli cezayı alsın" 'dedi. Ayakta durmakta güçlük çeken Kayan'a yakınları yardımcı oldu.

Eşinin sol kolunun serimun deri altından yapıldığından kangren olduğunu iddia eden Hüseyin Kayan da, "Sağlık Bakanlığı'na ve Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunduk. Buradan çıkacak sonuçları sabırla bekleyeceğiz" dedi.

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Sayime Kayan'a tüp bebek tedavis uygulayan hastanenin müdürü Sebahattin Yücetaş daha önce yaptığı açıklamada Kayan'ın bağ dokusu (öz bağışıklık bozukluğu) hastası olduğunu ve olayın da bu hastalık nedeniyle kaynaklanmış olabileceğini belirterek herhangi bir ihmalleri olmadığını öne sürmüştü.


ANNEANNEN ÖLDÜ AĞLAMA

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

Antalya'da doktor kızı ve torunuyla birlikte serinlemek için gittiği denizde boğulan 81 yaşındaki Fikriye Çağlayan, 40 dakika süren kalp masajına rağmen kurtarılamadı.

Annesinin öldüğünü anlayan doktor Meftun Çağlayan, gözyaşları içinde olup biteni seyreden oğlu 15 yaşındaki Mahir Ege Savaş'a, "Oğlum anneannen öldü, ağlama" dedi.

Olay, bu sabah saat 08.00 sıralarında Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nda meydana geldi. Doktor Meftun Çağlayan, annesi Fikriye ve oğlu Mahir Ege Savaş'ı alarak sahildeki 12 nolu plaja geldi. Doktor Çağlayan, otomobilinde çantasını unutunca geri döndü, Fikriye Çağlayan ise torunuyla birlikte denize girmeye başladı. Bir süre sonra su içerisinde çırpınmaya başlayan kadın, torunu Mahir Ege Savaş'ın yardımıyla sahile çıkarıldı. Çevredekilerin yardımıyla kadına kalp masajı yapılmaya başlandı. Olay yerine çağırılan 112 Acil Servis ekipleri, kısa sürede plaja gelerek Fikriye Çağlayan'a müdahale etti. Bu sırada annesinin yanına gelen doktor Çağlayan, olup biteni endişeli gözlerle izledi. Annesinin öldüğünü anlayan eşinden boşanmış Meftun Çağlayan, ağlayan oğlu Savaş'a, "Oğlum anneannen öldü, ağlama" dedi.

İkili birbirine sarılırken, 3 yıl önce by-pass ameliyatı geçirdiği belirtilen Fikriye Çağlayan'ın cesedi, otopsi için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

DÜĞÜNÜ YERİNE ÖLÜME GİTTİ

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

Konya'da aralarında düğün konvoyunda bulunan araçların da karıştığı zincirleme trafik kazasında 25 yaşındaki damat Ahmet Songur öldü, gelin 21 yaşındaki Kamile Songur ile birlikte 21 kişi yaralandı.

Kaza, dün saat 21.00 sıralarında Konya-Bozkır Karayolu'nun 45 kilometresindeki Alibeyhüyüğü Kıbrıs Yaylası Mevkii'nde meydana geldi. Bir yakınlarının düğününe katıldıktan sonra Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne dönen 32 yaşındaki Soner Gültekin yönetimindeki otomobil, iddiaya göre karşı yönden gelen 59 yaşındaki Hasan Yağcı yönetimindeki buğday yüklü traktörün römorkuna, daha sonra traktör arkasındaki düğün konvoyunda bulunan ve damat Ahmet Songur yönetimindeki otomobile çarptı. Songur'un yönetimindeki otomobil, savrularak şarampole yuvarlanırken, konvoyda bulunan diğer araçlar 48 yaşındaki Salim Özkan yönetimindeki minibüs, 39 yaşındaki Ramazan Koç yönetimindeki otomobil, damadın amcasının oğlu 28 yaşındaki Ahmet Songur yönetimindeki otomobil de zincirleme kaza yaptı. Toplam 6 aracın karıştığı kaza sonucunda şarampole yuvarlanan gelin arabasında sıkışan sürücü damat Ahmet Songur öldü.

Kazada gelin Kamile Songur, Sultan Songur (30), Mehmet Ali Songur (8), kuzeni Ahmet Songur, Ramazan Koç (39), Mesut Koç (20), Meryem Koç (38), Şerife Koç (8), Soner Gültekin (32), Altınay Gültekin (39), Emine Gültekin (14), Yeliz Gültekin (14), Yüksel Özkan (28), Salim Özkan(48), Serkan Altınay (29), Şefika Büşra Altınay(16), Ahmet Selvi (11), Tuğba Selvi (28), Sait Selvi (34), Hasan Yağcı (59) ve Emine Ateş(17) olmak üzere toplam 21 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslarla Konya ve Çumra'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle karayolu yaklaşık 1.5 saat ulaşıma kapandı.

Kazada ölen demir ustası Ahmet Songur'un cumartesi günü Karaman'ın Başyayla İlçesi'nde nişan ve kına gecesinin yapıldığı, dün ise babasının oturduğu Ermenek İlçesi'ne bağlı Katranlı Köyü'nde yemek ve gelin alma töreni ardından konvoy eşliğinde Konya'nın Meram İlçesi'ndeki evlerine dönmek istedikleri belirtildi.

Kazadan geriye, 'Ömür boyu sürecek birlikteliğimizin başlangıcında sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız' yazılı davetiye kaldı. Selçuk Ünivesitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında olan gelin Kamile Songur'un ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

OTOMOBİL DEMİR KORKULUĞUNA SAPLANDI

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

Erzincan'da köprü korkuluğuna çarpan otomobilde bulunan aynı aileden 1'i bebek 3 kişi öldü; 3'ü çocuk, 6 kişi yaralandı. Köprü korkuluğunun 1 metre 15 santim içeri girdiği otomobilde yaralananlardan 2'sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kaza bugün saat 04.00 sıralarında Erzincan-Erzurum karayolunun 14'ncü kilometresinde Saztepe Köyü yakınlarındaki DSİ Kanal-2 köprüsünde meydana geldi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nden Erzurum'a giden Erkan Kavuk yönetimindeki 25 FA 203 plakalı hafif ticari araç, sonucu köprü üzerindeki demir korkuluğa saplandı. Sürücünün uyuması sonucu çıktığı tahmin edilen kazada 4 aylık Muhammet Eren Kavuk, 32 yaşındaki Ebubekir Alan ve 27 yaşındaki Serpil Çobanoğlu öldü. Kazada yaralanan 30 yaşındaki Eftal Kavuk, eşi 24 yaşındaki Melahat Kaya Kavuk, Serpil Çobanoğlu'nun çocukları 7 yaşındaki Ahsen, 3 yaşındaki Görkem, sürücü Erkan Kavuk ve kardeşi 14 yaşındaki Sefa Kavuk, kaza yerine sevk edilen Sivil Savunma Ekipleri tarafından otomobil içerisinden çıkartıldı.

Yaralılar 112 Acil Servis ambulansları ile Erzincan'da bulunan hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Melahat Kaya Kavuk ile Erkan Kavuk'un durumlarının ağır olduğu açıklandı.

Kazada ölen ve yaralananların Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesinden bir yakınlarının düğününden döndükleri belirtilirken, otomobilden sarkan gelinlik dikkat çekti.

BİR KADIN CİNAYETİ DAHA

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ndeki Sapanya Yolu üzerinde dün otomobilden indirilerek tabanca ile 4 kurşunla vurularak öldürülen 36 yaşındaki İlknur Büyükyazıcı'yı, geçen yıl boşandığı ve psikolojik tedavi gören eski eşinin, 6 yaşındaki çocuğunun gözü önünde vurduğu anlaşıldı.

Öğretmenken malulen emekli olduğu anlaşılan eski eşi 41 yaşındaki Kenan Aydoğdu'nun cinayeti işledikten sonra dapa önce tedavi gördüğü Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne giderek kendisine yeni ilaçlar verilmesini istediği anlaşıldı.

Olay, Kartepe İlçesi Sapanya yolu Maşukiye Köprüsü yakınında dün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Bir otomobilden indirilen İlknur Büyükyazıcı baş ve vücuduna sıkılan 4 kurşunla öldürülürken, plakası alınamayan otomobil uzaklaştı. Silah sesi üzerine olay yerine giden ve ancak uzaklaşan otomobili gören çevredekilerin polise haber vermesi sonucu öldürülen kişinin Kartepe İlçesi'nde oturan İlknur Büyükyazıcı olduğu anlaşıldı.

CİNAYETTEN SONRA HASTANEYE GİTTİ

Polisin yaptığı araştırmalar sonunda, 6 yaşındaki bir çocuk annesi İlknur Büyükyazıcı'nın geçen yıl daha önce öğretmenlik yapan ve psikolojik sorunları nedeniyle malulen emekli olduğu belirlenen eşi Kenan Aydoğdu'dan boşandığını belirledi. Ekipler yaptıkları araştırma sonunda, psikilojik tedavi gören Kenan Aydoğdu'nun Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde olduğunu tesbit etti.

Gece buraya giden ekipler, hastaneye giderken "Ben bir süredir ilaçlarımı kullanmadım. İyi değilim. Tedavi olmak istiyorum" diyerek hastaneye yatan Kenan Aydoğdu'yu biraz sıkıştırınca cinayeti işlettiğini tesbit etti. İfadesinde, daha önce İstanbul'da oturduklarını, boşandıktan sonra eşinin oğlunu da alarak Kartepe İlçesi'ndeki annesinin evine yerleştiğini söyleyen Kenan Aydoğdu barışmak ve çocuğunu görmek için Bayrampaşa'dan kiraladığı otomobille İzmit'e geldiği anlattı. Aydoğdu eşi ve çocuğunu otomobile alarak dolaşmaya çıktıklarını, çıkan tartışma sonunda yolda indirip tabanca ile vurduktan sonra kaçtığını, çocuğunun da olay sırasında otomobilde olduğunu söyledi. Kenan Aydoğdu çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

MUCİZE KURTULUŞTA BURNU BİLE KANAMADI

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]Antalya'da bir kamyon ile iki otomobilin karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Hurdaya dönen otomobilin ön camından yola fırlayan 6 yaşındaki Gürsu Tosun, kazadan burnu bile kanamadan kurtuldu. Küçük kızın babası ise hurdaya dönen araçta sıkıştığı yerden ekiplerce kurtarıldı.

KAZA YERİNDEN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

Kaza Antalya'nın Dumlupınar Bulvarı'ndaki Antalyaspor Kavşağı'nda meydana geldi. İddiaya göre 07 AD 400 plakalı kamyonun sürücüsü Bünyamin Öztürk (39), yeşil ışıkta geçebilmek için hızlandı, ancak bu sırada kırmızı ışık yandı. Hızlı olduğu için duramayan kamyon, Sezai Tekin'in kullandığı 07 T 3831 plakalı ticari taksiye çarptıktan sonra Sezai Tosun (34) yönetimindeki 07 AF 622 plakalı otomobilin üzerine devrildi.

BURNU BİLE KANAMADI

Yol kenarındaki bariyerlere çarpan ve üzerine kamyon devrilen otomobil hurdaya döndü. Sürücü Sezai Tosun araçta sıkışırken, 6 yaşındaki kızı Gürsu ise ön camdan yola fırladı. Küçük kızın şans eseri burnu bile kanamadı. Hafif yaralanan taksi şoförü Sezai Tekin ve sıkıştığı yerden itfaiye ekiplerince kurtarılan kamyon şoförü Bünyamin Öztürk Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Üzerine kamyon devrilen ve hurdaya dönen otomobilde sıkışan Sezai Tosun ise Antalya Valiliği Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri ile itfaiye ekiplerinin 40 dakika süren çalışmasıyla araçtan çıkarılıp Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavileri süren yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.