BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SPOR

FBnin tebriği gerekmez

Mehmet Cansun, “Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı tebrik etmesi gerektiğine inanmıyorum” dedi.

Abone ol

Galatasaraylı eski yöneticilerle, 17 Mayıs 2000'de kazanılan UEFA Kupası'nın yıldönümünde öğle yemeğinde bir araya gelen eski başkan Mehmet Cansun, “Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı tebrik etmesi gerektiğine inanmıyorum” dedi.

İki takım arasında rekabet olması gerektiğine inandığını kaydeden Cansun ancak Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı tebrik etmesi gerektiğine inanmadığını söyledi.

Galatasaray'ın şampiyonluğu ile ilgili olarak Mehmet Cansun, Türkiye'de bazı şeylerin yüzeysel düşünüldüğünü ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu bir rekabet. Tabii ki tebrik etmek güzel bir olay, ben bunun aksini düşünmüyorum. Ancak eğer tebrik etmiyorsa da onu yermeyi düşünmüyorum. Ben Fenerbahçe şampiyon olduğu vakit, o gün başkansam, eğer Aziz bey de Fenerbahçe başkanı ise Aziz beyi arayıp tebrik etmeyebilirim. Çünkü bu herkes tarafından bilinir ki, bu benim çok hoşuma giden bir olay değil.”

Cansun, rekabetin, insanların birbirine kötü davranması veya kötü söz söylemesi anlamına gelmediğine dikkat çekerken, yüzeysel ve içten olmayan hareketlere de gerek olmadığını ifade etti.

Adnan Polat'ın 20.45 sözünün hatırlatılması üzerine Galatasaray eski başkanı Mehmet Cansun, şöyle dedi:
“Ben Adnan Polat'ı tenkit etmiyorum. Sayın Faruk Süren'in koymuş olduğu bir deyimdi '20.45'te biz şampiyonuz' diye. Onu tekrarladı Adnan ve tuttu da. Belki saati tutmadı ama o da gecikmeden dolayı.”

“BU ŞAMPİYONLUK DİĞERLERİNDEN DAHA ÖNEMLİ”

Galatasaray'ın çok tenkit edildiği ve yıprandığı bir dönemde gelen bu şampiyonluğun önemini vurgulayan Cansun, “Onun için bu şampiyonluk diğer şampiyonluklardan daha önemli” ifadesini kullandı.
Cansun, Galatasaray'ın son senelerde sportif anlamda başarısızlıklar yaşadığını da belirtirken, “İnşallah bu bize tekrar yukarı doğru ivme kazandırır ve yine Avrupada kupalar alırız. Bütün Türkiye'yi, hatta dünyadaki Galatasaray'ı sevenleri bir araya toplarız” diyerek sözlerini tamamladı.