BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

F.Bahçe'nin kabusu bitecek mi?

Fenerbahçe ligden düşmesi daha önce kesinleşen Ankaragücü karşısında 3 puan arıyor..

Abone ol

Önümüzdeki hafta lideri Galatasaray'ı konuk edecek olan sarı lacivertliler, derbi öncesi sürpiz bir puan kaybı yaşamak istemiyor.

Son deplasman galibiyetini 20. haftada Manisaspor karşısında (2-1) alan Fenerbahçe, bu maçtan sonra rakip sahalarda çıktığı 4 maçta galibiyet yüzü göremedi.

Fenerbahçe'de Ankaragücü mücadelesinde kaptan Alex'in de aralarında bulunduğu toplam 4 futbolcu kart cezası nedeniyle forma giymiyor.

''Sarı Kanaryalar''ın Gençlerbirliği'ni 6-1 yendiği maçta gördükleri kartlarla cezalı duruma düşen kaptan Alex, Serdar Kesimal ve Cristian'ın yanı sıra, Eskişehirspor maçındaki kırmızı kartıyla 3 maç ceza alan Caner Erkin takımda yer almıyorlar.

Fenerbahçe'de cezalıların yanı sıra, 3 futbolcu da sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Orhan Şam forma giyip birer sarı kart daha görmeleri durumunda 31. haftadaki Galatasaray maçında cezalı duruma düşecekler.

KADRODA ZORUNLU DEĞİŞİM

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, cezalı futbolcularının çokluğu nedeniyle Ankaragücü mücadelesinde takımında zorunlu değişiklikler yapacak.

Kocaman'ın kaptan Alex'in görevini, daha önce de yaptığı gibi son haftaların etkili ismi Stoch'a vermesi beklenirken, orta alanda Selçuk Şahin ile sol açıkta Dia şans bulabilir.

FENERBAHÇE'NİN DEPLASMAN KABUSU

Bu akşam deplasmanda ligden düşmesi kesinleşen Ankaragücü ile karşılaşacak Fenerbahçe, rakip sahalardaki son 4 maçında yenilmekten kurtulamadı.

Bu sezon ligde deplasmandaki ilk 3 maçını kazanan, geçen sezondan itibaren rakip sahalarda başladığı seride deplasmanda üst üste kazanma rekorunu eline geçirip 12 maçlık seri yakalayan sarı-lacivertliler, 12. galibiyetin ardından düşüşe geçerek, son 12 deplasman mücadelesinde sadece 2 kez galip gelebildi.

Fenerbahçe'nin bu 12 maçlık deplasman periyodunda 6 mağlubiyeti ve 4 beraberliği bulunuyor.

ANKARAGÜCÜ TARİHE GEÇEBİLİR(!)

Ligdeki son 10 maçını yitiren Başkent ekibi, Fenerbahçe'ye karşı da mağlup olması durumunda, 1970-1971 sezonunda PTT, 1996-1997 sezonunda da Zeytinburnuspor ile halen ortak olduğu üst üste 10 maçlık kötü rekorun yeni sahibi durumuna gelecek.

Ligin 19. haftasında Beşiktaş ile 0-0 berabere kalan Ankaragücü, 20. haftadan bu yana oynadığı son 10 lig maçından da puansız ayrıldı.

54. sezonunu geçiren lig tarihinde şimdiye dek en uzun süre yenilen takım unvanını, 10'ar maçla, 1970-1971 sezonunun 11 ile 20. haftalar arası PTT, 1996-1997 sezonunda ise 25 ile 34. haftalar arası Zeytinburnuspor ile paylaşan başkentin sarı-lacivertli ekibi, Fenerbahçe'ye de mağlup olması durumunda bu kötü rekorun tek başına sahibi olacak.

ANKARAGÜCÜ-FENERBAHÇE
STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEM: Barış Şimşek

SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV

ANKARAGÜCÜ: Bayram, Volkan, İshak, Ümit, Kaan, Bilal, Serkan, Orhan, Gökhan, Serol, Aybars

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Yobo, Bekir, Ziegler, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Stoch, Dia, Sow