BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

F.Bahçe bu ülkenin takımı değil mi?

Nihat Özdemir F.Bahçe'ye ayrımcılık yağıldığını iddia ederken "biz bu ülkenin takımı değil miyiz" diye isyan etti

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Futbol Federasyonu'nu benzer olaylarda farklı uygulamalar yaptığını söyledi. Özdemir, " Fenerbahçe Kulübü bu ülkenin takımı değil midir?" diye sordu.

Özdemir, sarı-lacivertli kulübe verilen 3 maç seyircisiz oynama, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a verilen 1 yıl hak mahrumiyeti ve şike söylentileri ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Özdemir, bugün 3 ayrı konuda Fenerbahçe Kulübü'ne karşı yapılan tavır ve uygulamalarla ilgili bazı noktalara dikkati çekmek istediğini belirterek, "Bunlar kulübümüze yöneltilen asılsız ve karalamaya yönelik iftiralar karşısında yetkili kurulların takındığı tutum. Galatasaray maçından sonra seyircimize verilen 3 maç ceza ile başkanımız Aziz Yıldırım'a verilen 1 yıllık cezadır" diye konuştu.

Standart dışı uygulamaların tur atlamak için çıktıkları maçta bile devam ettiğinden yakınan Özdemir, teamül gereği olmasına rağmen Fenerbahçe'nin UEFA Kupası maçını izlemeye bir tek Futbol Federasyonu görevlisinin gelmediğinden yakınarak, "Ayrıca bir üst tura çıkmamızla ilgili federasyondan tebrik de gelmemiştir. Fenerbahçe'nin başarılı olması futbolun tepesindeki yönetimi bu kadar mı rahatsız etmektedir? Diğer takımların deplasman maçlarına dahi giden federasyon görevlileri, neden Fenerbahçe'ye karşı böyle bir tutum içindedir? Fenerbahçe Spor Kulübü bu ülkenin takımı değil midir?" şeklinde konuştu.

2-3 ay önce bir federasyon yöneticisinin Rize'de gazetecilere (Fenerbahçe teşvik şikeleri yapıyor) iddiasını ortaya attığını belirterek, 100 yıllık şerefli camialarına atılan çamurun Futbol Federasyonu tarafından yüzeysel bir şekilde ele alınıp sonuçlandırılmasını asla kabul etmediklerini ifade ederek, "Bu bakımdan Spordan Sorumlu Devlet Bakanımızdan 3813 sayılı yasadan aldığı yetkisine dayalı olarak konu hakkında gerekli işlemleri yapmasını arz ediyoruz. Ayrıca Türk futbolunun 10 yılını kontrol edip, bu kişi ve olaylar hakkında gerekli tüm yasal işlemlerin yapılması gerekir. Milli Takımımız ile ilgili şike iddialarının da araştırılmasını istiyoruz. Her iddianın tespiti halinde gereğinin yapılacağını arz ediyoruz" şeklinde konuştu.