BIST 9.323
DOLAR 38,26
EURO 43,87
ALTIN 4.223,36
18°İstanbul
HABER /  SAĞLIK

Faydaları o kadar çok ki

Günde üç defa yenirse kötü kolestrolü yüzde 10 düşürüyor. Kabuğu ile yenirse C vitamini ihtiyacını da karşılıyor.

Abone ol Elma fosforla beyni, soda ve asitlerle de mideyi besliyor. Damar sertliğini önlüyor. Mide mukozasını güçlendiriyor. Elma suyu cilte tazelik kazandırıyor.

Bolu İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, günde yenilecek 3 elmanın kötü kolesterolü yüzde 10 oranında düşürdüğünü, iyi kolesterolü de arttırdığını söyledi.

Kabuğu ile yenen bir elmanın insanın günlük C vitamini ihtiyacını karşıladığını belirten Dr. Koç, “Elmanın içerdiği organik asitler, soda ve fosfor yardımı ile beyin, karaciğer ve mideye çok olumlu etkileri vardır” dedi. Koç, içeriğinde yüzde 85 su, yüzde 12 şeker, pektin, organik asitler, soda, fosfor, tanen, vitamin A, B1, B2, B5, B6, C, E, ve PP bulunun elmanın toksinlerin atılmasında vücuda yardımcı olduğunu açıklayarak, şöyle konuştu:
“Elmanın kanı temizleyici, sindirim sistemini uyarıcı özellikleri, damar sertliği, hemoroide, egzama ve deri hastalıklarına iyi gelmektedir. Elma, kandaki kolesterolü düşürerek damar sertliğini önler.”

Elmanın idrar söktürücü özelliği olması nedeniyle böbrekleri çalıştırdığını da belirten Koç, “Elma suyu sindirim sistemini uyararak, mide mukozasını güçlendirir. Yatıştırıcı ve ateş düşürücü olarak da kullanılan elmanın suyuyla silinen cilt, taze ve canlı bir görünüme kavuşur. Açıkcası, günde 3 elma tüketiminin yüzde 10 oranında kötü kolesterol düşmesine neden olurken, iyi kolesterol oranını da arttırdığı saptanmıştır.”
ÖNCEKİ HABERLER
Binbir gecenin rezil diyalogları
Binbir gecenin rezil diyalogları
Yeter ki istemeyi bilin
Yeter ki istemeyi bilin
Eşine az rastlanır bir olay
Eşine az rastlanır bir olay
Korsanlar çevreci çıktı!
Korsanlar çevreci çıktı!
Castroyu şaşırtan lider
Castroyu şaşırtan lider
Manisa Bank Asyanın lideri
Manisa Bank Asyanın lideri
Erdoğan dünyaya karşı geldi
Erdoğan dünyaya karşı geldi
Kuzey Iraktan sürpriz ziyaret
Kuzey Iraktan sürpriz ziyaret
Recep İvedik 2ye sayılı günler!
Recep İvedik 2ye sayılı günler!
Düellodan kaçan kim oldu?
Düellodan kaçan kim oldu?
Canlı bomba Artvinli çıktı
Canlı bomba Artvinli çıktı
Milli karateciye tecavüz suçlaması
Milli karateciye tecavüz suçlaması
Close menu