BIST 9.673
DOLAR 35,18
EURO 36,60
ALTIN 2.959,78
HABER /  GÜNCEL

Fatma Şahin Egemen Bağış'a meydan okudu!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin sosyal medya hedeflerini Twit-ül Havadis'e anlattı!

Abone ol
Hatice Kübra
TWİT-ÜL HAVADİS- Başbakan Erdoğan her ne kadar Twitter'a sıcak bakmasa ve "Twitter Mwitter'la olmaz bu iş" dese de AK Partili milletvekilleri ve bakanlar Twitter kullanımda gayet başarılı.

Tabi aktif şekilde kullananlardan bahsediyorum. Kabinenin 12 bakanı Twitter kullanmıyor ama kullanan bakanlar da Twitter'ın tozunu attırıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bu konuda başı çeken isimler arasında. Ve tabi kabinenin tek kadın bakanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin...

FATMA ŞAHİN ÇOK İDDİALI

Twitter'ın ve Facebook'un halkla iletişimde önemine inanan Fatma Şahin sosyal medyada atağa geçti. 90 bin takipçili Twitter hesabını 3 ay gibi kısa bir sürede 138 bine, 14 bin takipçisi olan Facebook hesabını ise 23 bine çıkardı. Hem de hilesiz hurdasız. Sosyal medya konusunda çok sıkı çalışan bir ekibi var Fatma Şahin'in. Geçenlerde kendisini ziyaret ettiğimizde bu ekiple de tanışma şansı buldum. Hem Fatma Şahin hem de ekibi sosyal medya konusunda oldukça iddialı. 3 aylık bir çalışmayla Twitter'ı en aktif kullanan bakanlar içinde ilk 5'e girmişler bile. Ama hedef daha büyük...
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le sosyal medya üzerine yaptığımız söyleşiyi sizlerle paylaşmadan önce şunu da eklemek istiyorum. Bugün 5 Aralık Kadınların Seçme ve Seçilme Günü. Bugün Fatma Şahin Twitter hesabından bu günün anlamına özel bir anısı paylaştı. O bugün, "Kadından mühendis olmaz" derlerken kadınlar neler olabileceğini göstermiş bir örnek olarak karşımızda duruyor. Söyleşinin sonuna bugün anlattığı bu anısını da ekliyorum. Okuyunca eminim siz de etkileneceksiniz...
 
Sosyal medyayı yeniden çok aktif bir şekilde kullanmaya başladınız. Kendiniz bakabiliyor musunuz gelen twitlere?
 
Zaman buldukça kendim bakıyorum twitlere. Ama çok yoğun bir tempoyla çalışıyorum, her gün bir şehirdeyiz, yollardayız. Bu bir ekip çalışması. Sosyal medya ekibindeki arkadaşlarımız da hızlı bir şekilde çalışıyorlar, senkronize oluyor, güçlendiriyorlar. Ben de fırsat buldukça bakıyorum. Sosyal medyayı çok önemsiyorum. 

SOSYAL MEDYAYI GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ 
 
Sosyal medyanın sizin için önemi nedir?
 
Bilgi ve teknoloji çağının gereğini yapmamız önemli.  Özellikle de bizim alanımızdaki konular, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın alanları, toplumsal bilinçle, kamuoyu algısıyla direkt yönetilen bir alan. Duyarlılığın artmasıyla çözülecek bir çok sorunumuz var. Bu da doğru bilgiyi, doğru kanallarla halkımıza ulaştırmamızla mümkün. Ben sosyal medyayı bu şekilde kullanarak halkımıza en kısa yoldan bilgilendirme ve onlardan gelen taleplerle karşılıklı diyalog kurma yeri olarak görüyorum. Demokratik ortam da bu zaten; milletvekilinin, bakanın milletle karşılıklı olan iletişim kanallarının güçlenmesi, ordan gelen talepler doğrultusunda gelen sorunlara çözüm bulacak mekanizmaları güçlendirmek. Biz sosyal medyayı bu bakış açısıyla sürekli güçlendirmeye devam edeceğiz. 

TWİTTER'DA SORU-CEVAPLAR DEVAM EDECEK! 
 
Geçen haftalarda Twitter'da takipçilerinizle soru-cevap yaptınız. Bu devam edecek mi?
 
Geçen yaptığımız soru- cevapları bu defa konu başlıklı yapacağız. Mesela 3 Aralık Engelliler Günü, 5 Aralık Kadınların Seçme ve Seçilme Günü gibi. Bu konu başlıkları altında yaparsak, çocuk, yaşlı, kadın, yoksul, engelli gibi bizim spesifik alanlarımızda yaptığımız çalışmalarımızı daha iyi anlatacağız hem de onları sorunlarını daha iyi anlayacağız. Sorular bir konu başlığında gelirse o konuya daha iyi odaklanıyoruz. Gelen sorulardan "neyi anlatamamışız" onu da anlıyoruz veya hangi sorun hala devam ediyor. Bunun bizim de kendi kendimizi hesaba çekmemiz açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. 
 
İlk soru cevaptan dönüşler nasıldı? Memnun kaldınız mı?
 
Çok olumluydu. 

TT'YE GİRMEK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK! 
 
Yaptığınız kampanyalarla ilgili sosyal medyada özel bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? TT çalışması çok moda mesela böyle bir şey düşünür müsünüz?
 
Biz her şeyin doğalından tarafız. Eğer toplumdaki algılar açıksa ve söylediğimiz şey bizi doğal bir süreçte en çok konuşulanlara götürüyorsa bu olur. Bizim ilk 10'a ilk 20'ye girmek gibi bir derdimiz yok. En iyi şekilde işimizi yapalım bunu en iyi şekilde anlatalım. Eğer toplumda bunun bir karşılığı varsa zaten ilk 10'a girersiniz. Bu işler zorlamayla olmaz. İşini iyi yapmak ve mutfağını sağlam tutmak önemlidir. Bu senkronizasyonu iyi kurduğumuzda ilk 10'da olur ilk 5'de olur belki hiç olmaz. Ama biz işimizi iyi yapmaktan sorumluyuz. Yapay bir şekilde bir şeyler yapıp oralara girme çabasını eğreti buluyorum, doğru bulmuyorum. 
 
ARADAKİ FARKI KAPATACAĞIZ!
 
Kabine içerisinde Twitter'ı aktif kullanan Bakan sayısı az. Siz son zamanlarda bu konuda atağa geçerek ilk 5'e girdiniz. En yakın rakibiniz kim?
 
Şu anda bizim önümüzdeki Bakanlarımızın hepsi bu konuda çok aktifler. Egemen Bağış, Suat Kılıç, Mehmet Şimşek gibi bakanlarımız Twitter'ı çok iyi kullanıyorlar. Biz onlardan çok geç çıktık yola. Ama aradaki farkı kapatacağız! Hedefimiz o ( gülüyor ) 
 
KADINDAN MÜHENDİS OLMAZ!
 
Bugün 5 Aralık. Bir başka önemli gün. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 78. Yıldönümü. 5 Aralık 1934’te Türkiye’de tanınan bu hak Fransa’da 1945, İsviçre’de 1971’de tanındı. Türk kadını 1935’teki seçimlerde TBMM’de 18 kadın milletvekili ile temsil edildi. Bugün ise Meclisimizdeki kadın oranımız yüzde 14,2. Özellikle kadınımızın toplumsal hayata dâhil edilmesiyle ilgili çok yol aldık ama daha alınacak çok yolumuz var. Kadınımızın toplumumuzda çok yakın zamana göre geldiği noktayı görebilmek açısından bir anımı paylaşmak istiyorum.

Üniversiteyi bitirdikten sonra memleketim Gaziantep’e dönüp tekstil sektöründe mühendis olarak çalışmaya başladığımda yıllarda, atölyedeki molalarda bize çay servisi yapan bir teyze vardı. Şimdi gülümseyerek hatırlıyorum. Benim gibi kadın mühendislere “kadından mühendis olmaz” diye çay vermek istemezdi. Bizde ona şaka yollu kızardık, sitem ederdik. Eğer yaşıyorsa Allah kendisine uzun ömür versin, öldüyse rahmet eylesin. Ama çok şükür çaycı teyzemizin “kadından mühendis olmaz” anlayışından bugün çok çok ilerdeyiz. Toplumumuzun kadına bakışı değişti, değişiyor. Bu değişimin her geçen gün her alana daha da yoğun yansıyacağına inanıyorum. Mustafa K. Atatürk’ün dediği gibi “Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.”

Biraz önce yaptığım paylaşımın tümüne facebook adresimden de erişebilirsiniz. facebook.com/photo.php?fbid