BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fatih'te kara tahtalar artık 'akıllı'

Yıllardır kara tahtalarda eğitim gören Fatihli ilköğretim öğrencileri, bu yıl akıllı tahtalarla eğitim görecek.

Abone ol

Birinci ve ikinci sınıfların tahtalarını akıllandıran Fatih Belediyesi şimdi tüm İlköğretim okullarının dersliklerini akıllandırdı.

Türkiye’de yine bir ilke imza atan Fatih Belediyesi, 2010 yılı başında uygulamaya başladığı ilköğretim okullarının kara tahtalarını akıllandırma projesinin ikinci kademesini taahhüt ettiği tarihten iki sene öncesine çekerek, 2010 – 2011 yılı eğitim öğretim sezonuna yetiştirerek yine önemli bir hizmete daha imza attı.

Fatih Belediyesi tarafından ilçedeki İlköğretim Okulları’nın 2010 yılı başında birinci ve ikinci sınıfları akıllı tahta ile donatmış, tanıtım törenine Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu katılmıştı. Sene başında yapılan tanıtım toplantısında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2011 yılı sonuna kadar tüm okulların akıllandırılacağını müjdelemişti. Ancak bu süreyi kısalttıklarını belirten Başkan Demir, iki sene öncesinden bu çalışmaları sona erdirerek 2010 – 2011 yılı eğitim yılı başlangıcında tüm okullardaki tahtaları akıllandırdıklarının müjdesini verdi.

Kara tahta tarihe karıştı

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede kara tahta devrini kapattıklarını belirterek, ''akıllı tahta''ları öğrencilerle buluşturmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Bilimin ve teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde bireylerin ve toplumların geri kalmamasının önemine işaret eden Demir, 21. yüzyılda eğitimin öneminin daha da arttığını kaydetti.

Öğretmenler eğitiliyor

Bundan sonra eğitime en fazla yatırım yapan ve eğitimli insana sahip olan ülkelerin daha avantajlı olacağını vurgulayan Demir, ilçede 3 yılda okullarda ''akıllı tahta''ların yaygınlaştırılması için çalışma başlattıklarını ancak bunu henüz daha senesi dolmadan tüm ilköğretim okullarını akıllı tahtalarla donattıklarını ifade etti. Bunun büyük bir özveri ile gerçekleştiğini belirten Başkan Demir, ''Akıllı tahta''nın, projeksiyon aleti, bilgisayar ve beyaz tahtayı akıllı hale getirecek bir aparattan oluştuğunu söyledi. Demir, tahtayı kullanabilecek öğretmenlerin eğitiminin de devam ettiğini dile getirdi.

916 tahta takıldı

Öğretmeyi ve öğrenmeyi zevkli hale getiren “akıllı tahta” teknolojisinin eğitimde kullanılmasının yeni olmasına rağmen öğrenciler tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Sene başında 390 adet akıllı tahta birinci ve ikinci sınıflara donatılmıştı, bu yaz döneminde de 526 adet derslik daha akıllı tahtalarla donatılarak ilçe genelinde toplam 916 derslikte binlerce öğrenci ‘Akıllı Tahta’lardan faydalanmaya başlıyor.