BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Fatihte kablolar yeraltında

Fatih’te, havai elektrik daıtım hatları, yeraltına indiriliyor. Çalışma yıl sonuna kadar tamamlanıyor.

Abone ol

Fatih’te elektrik kabloları yeraltına iniyor…

Fatih’te, havai elektrik daıtım hatları, yeraltına indiriliyor. Fatih Belediyesi ile BEDAŞ’ın (Boğaziçi Elektrik Daıtım A.Ş.) işbirliğiyle yürüttü program çerçevesinde, havai hatların yeraltına alınma çalşmalarının, yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

İstanbul’un en eski ilçelerinden olan Fatih’teki mevcut elektrik altyapısının, artan talebe cevap verememesi, sık sık elektrik kesintilerine ve ev aletlerin bozulmasına yol aıyordu. Ayrıca tarihi atmosferi çirkinleştiren havai hatlardan gelişigüzel sarkan kablolar da, sokak aralarında görüntü kirliliğine sebep oluyordu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, havai hatların yeraltına alınması çalşmalarının ilçenin elektrik potansiyelini gçlendirmek ve elektrik kesintilerini önlemek için başlandını belirtti. Demir, halen kullanılan havai hatların 60 yıl önce yapıldını ve artık ihtiyaçları karılamaktan uzak olduğunu dile getirdi. Demir, “Bir kısm yeraltında ve bir kısmı elektrik direkleri arasında bulunan eski kabloların modern kablolarla yenilenerek, tamamının yeraltına yerleştirilmesi, gerekli görülen yerlerde eski kofraların yenileriyle değiştirilmesi ve elektrik sisteminin yeni trafolarla gçlendirilmesi sağlanacaktır.” dedi. Demir, çalşmalar sırasında Fatih halkının sabır ve anlay göstereceğine inandını dile getirerek “Çağdaş ve daha iyi yaşanabilir bir Fatih için el ele olmak dileğiyle…” şeklinde konuştu.

Çalşmalar belli bir program çerçevesinde bir mahalle tamamlandıktan sonra diğerine geçmek suretiyle 2006 yılı sonuna kadar devam edecek. Böylece Fatih’in elektrik sistemi yenilenmiş ve gçlendirilmiş olacak.