BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Fatihte hediyeler dağıtıldı

Fatih Belediyesi, Kent Bilgi Sistemi anketini eksiksiz dolduranlara kurayla hediyeleri verildi

Abone ol

Fatih Belediyesi, Kent Bilgi Sistemi anketini eksiksiz dolduranlara kurayla hediyeleri dağıtıldı. Fatih Belediyesi, Kent Bilgi Sistemi"yle ilgili anketini cazip hale getirmek için anketi cevaplayanlara toplam 680 hediye verdi.

Fatih Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü"nden alınan bilgiye göre, belediye hizmetlerinin verimli, çağdaş, şeffaf ve hızlı bir şekilde yürütülebilmesi için Kent Bilgi Sistemi"ni uygulamaya koydu. Kent Bilgi Sistemi"ne veri girişi ise vatandaşlara dağıtılan yaklaşık 50 bin bilgi formundan geri dönenlerle gerçekleştirildi. Hediye verilme kararının alınmasının ardından dağıtılan bilgi formlarının geri dönüşlerinde beklenen hıza ulaşıldı ve formlar eksiksiz dolduruldu.

Fatih Belediyesi, ilçenin bir çok yerine astığı afişlerle bilgi formlarını eksiksiz dolduranlara verileceğini duyurduğu, 30 bilgisayar, 50 bulaşık makinesi, 100 mini fırın, 100 su ısıtıcısı, 200 şarjlı süpürge ve 200 bisiklet"ten oluşan hediyeler İstanbul 25. Noter Baş Katibesi Muhterem Kokoç"un nezaretinden Zübeyde Hanım Kültür Merkezi"nde yapılan çekilişle sahiplerini buldu.
Çekilişte konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih"te yaşayan insanları geniş bir aile olarak gördüklerini belirterek, Fatihlilere daha iyi hizmet sunmak amacıyla Kent Bilgi Sistemi"nin hayata geçirilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Bu arada çekilişi izlemeye gelenleri bir sürpriz daha bekliyordu. Salonda bulunanlar arasında yapılan ekstra çekilişle 5 kişiye dağ bisikleti dağıtıldı.
Çekilişte hediye kazananların tam listesi 02 Ağustos 2006 Çarşamba günü Hürses Gazetesi"nde ve Fatih Belediyesi"nin web sayfası www.fatih.bel.tr adresinde ve belediye birimlerinin ilan panolarında duyurulacak.
Kent Bilgi Sistemi, performans takip sistemiyle personel verimliliğinin her an ölçülebilmesi; oluşturulan muhtarlık ve coğrafi bilgi sistemleriyle belediye sorumluluk alanındaki vergi, ruhsat, önlem gerektiren gelişmeler ve değişikliklerin anında saptanması; belediye sorumluluk sahasında yaşayanların demografik özelliklerinin belirlenerek sosyal belediyeciliğe yönelik çalışmalara ön ayak oluşturması.

Anketler sonucunda elde edilen veriler, 5 projede ortak kullanılacak
Fatih Belediyesi Bilgi İşlem Otomasyonu"nun Tasarımı, Geliştirilmesi ve Kurulması Projesi"nde sorulan sorular, Fatih"te yürütülen 5 projenin ortak sorularından oluşuyor. Bu projeler;
Bilgi İşlem Otomasyonun Tasarımı, Geliştirilmesi, Kurulması projesi; Fatih İlçesinin Depreme Karşı Güvenli Kılınması Kapsamında Yeniden Yapılandırma, Rehabilitasyon ve Güçlendirme Projelerini Yönlendiren Kentsel Dönüşüm Planlama ve Yerel Eylem Planları Projesi; İstanbul Büyük Şehir Belediyesi"nin Fatih İlçe Sınırlarında geliştirdiği Adres Bilgi Sistemi projesi; Mikro Bölgelendirme ile Fatih İlçesi"nin Detaylı Olarak Belirlenmesi Projesi; İstanbul Tarihi Yarımada Fatih ve Eminönü İlçeleri SİT alanları 1/5000 ve 1/1000ölçekli Koruma Planları Doğrultusunda Kentsel Koruma-Yenileme-Dönüşüm Kapsamında Ekonometrik Model Oluşturulması amaçlı Kentsel Tasarım Projesi. Anket çalışması bu 5 projenin içeriğine yönelik olarak hazırlandı.