BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Fatihte çocuklar doyasıya eğlendi

Fatih Belediyesi tarafından 23 Nisan Bayramı nedeniyle Kocamustafapaşa'da Çocuk Şenliği gerçekleştirildi.

Abone ol

Şenlikte çocuklar hem gönüllerince eğlendi, hem de ücretsiz dağıtılan yiyeceklerin tadını çıkardılar.

Fatih Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda park haline getirilen Kocamustafapaşa Meydanı'ndaki Ramazan Efendi Cami arkasında yer alan Ramazan Efendi Parkı'nda düzenlenen şenlikte minikler bütün gün çocuk olmanın tadını çıkardı. Sabah saat 10.00'da başlayan ve akşam 19.00'a kadar süren şenlik boyunca çocuklara ücretsiz pamuk şeker, Maraş dondurması, Osmanlı macunu, patlamış mısır dağıtıldı.

Şenliğe katılan çocuklar, hava ile doldurulan tırmanma piramidi, tropikal kaydırak, dev palyaço kaydırak, eğlenceli zıpzıp, göbekli ayı ve Olimpik Parkur'da hoplayıp zıpladılar. Çocuklar, süper jumper, çocuk oyun köşesi, palyaço, kostümlü karakterler, Sumo Güreşi, zıpzıp, yüz boyama, tahta bacak, sahne şovları gibi düzenlenen etkinliklerde de neşeli saatler geçirdiler.

Öğleden sonra şenlik alanına gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yerel seçimler sonrasındaki ilk etkinliklerinin çocuk şenliği olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, güvenlerinden dolayı Fatihlilere teşekkür etti. Demir, kendilerine verilen emanete layık olabilmek için kente en iyi hizmeti sunmaya çaba gösterdiklerini belirtti. Demir, çocuk bayramının bir tek Türkiye'de kutlandığına ve bu bayramı Büyük Önder Atatürk'ün çocuklara armağanı olduğunu söyledi.

Demir, şenlik yapılan alanın daha önceden insanların geçmeye çekindiği bir mekan olduğunu, üzerine düşmeleri sonucunda problemli bir yerin nasıl çocukların eğlence alanı haline dönüştürüldüğünün güzel bir örneği olduğunu söyledi. Demir, daha önce de yaptıkları gibi ilçe genelinde daha birçok park ve meydan düzenlemesi gerçekleştireceklerini söyledi.

Şenlik alanın girişinde görevliler tarafından yapılan kayıt ile miniklerin
boyunlarına takılan tanıtım kartları hatıra olarak kaldı.