BIST 9.109
DOLAR 34,27
EURO 37,63
ALTIN 2.915,42
HABER /  DÜNYA

Fatih tercih nedenini açıkladı

Fatih Tekke, Zenith'i büyük hedeflerinden dolayı tercih ettiğini söyledi!

Abone ol

Eski Trabzonsporlu milli futbolcu Fatih Tekke, St. Petersburg kentinin Zenit takımını, büyük hedefleri olan bir takım olmasından dolayı tercih ettiğini söyledi.

Tekke, St. Petersburg'daki Balçuk Kempinski Oteli'nde Zenit Kulübü Başkanı Sergey Fursenko ve takımın antrenörü Dik Advokat ile birlikte düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Konuşmasına, Rusça ''Dobri Din'' (İyi Günler) diyerek başlayan Tekke, ''Buraya geldiğim için çok mutluyum. Çok güzel bir şehir. İnsanları da çok gÜzel. Şu an hava çok güzel. Takımımızla ilk idmana çıktım'' dedi. Zenit takımının patronu olan Advocat'ın çok iyi bir teknik direktör olduğunu ifade eden Tekke, ''Zenit'e transfer olma nedenlerimden biri de Zenit'in çok büyük hedefleri olan bir kulüp olmasıdır. İnşallah hem onlar hem de ben hedeflerimize ulaşırız'' diye konuştu.

Zenit'te, Trabzon'un il trafik plaka numarası olan 61 numarayı giyeceğini belirten Tekke, bu rakamın iki yılda atacağı gollerin sayısı olmasını ümit ettiğini söyledi. Bir gazetecinin, ''İki yılda 61 golü nasıl atacaksın?'' şeklindeki sorusuna Tekke, ''Kafamla ve ayağımla atacağım'' karşılığını verdi. Fatih Tekke, 5 maç oynadıktan sonra Zenit'in kontratını iki yıl daha uzatmak isteyeceği konusunda emin olduğunu belirterek, ''Türkiye'de çok kaliteli futbolcular var. Bir şekilde benden burada memnun kalırlarsa, bu Türkiye'den başka transferlerin yapılmasına da sebep olacak'' şeklinde konuştu.

Karadeniz'de aynı sahilleri paylaştıkları Ruslarla akraba olduğunu düşündüğünü söyleyen Tekke, çocuklarını ve eşini St. Petersburg'a iki ay sonra getireceğini ifade etti. Zenit'in Teknik Direktörü Dik Advokat da, ''Ben bugün Tekke'ye 25 nolu formanın verileceğini sanıyordum. Bir gecede neler olduğunu bilmiyorum, ancak şimdi kendisini 61 numara ile görüyorum. Buna karşı değilim. Bildiğim kadarıyla kendi kentinin trafik kodu da bu numaraymış'' dedi.

Basın toplantısından sonra AA muhabirine açıklama yapan Advocat, Zenit'in dünyanın en büyük ve en zengin firmalarından biri tarafından satın alındığını belirterek, şunları söyledi: 'Fatih'i çok önemli bir transfer olarak değerlendiriyorum. Biz yeni bir kulübüz. Çok çabuk bir şekilde ligde yükselmek istiyoruz. Sadece Rusya çapında değil, tüm Avrupa'da ses getirecek şeyleri başarmak istiyoruz. Bunun için de Fatih gibi bir oyuncuyu almamız iyi oldu.'' Milli oyuncu Fatih Tekke ise St. Petersburg'a ilk kez geldiğini belirterek, ''Hocamın da söylediği gibi, iyi hedeflere ulaşmak için kendilerine yardımcı olmaya çalışacağım ve inşallah kimseyi utandırmam'' dedi.

Türkiye'den hangi futbolcunun Zenit'e gelmesini isteyeceği yönündeki bir soru üzerine Tekke, ''Çok sevdiğim ve çok beğendiğim Hüseyin'in özellikle gelmesini çok isterim'' karşılığını verdi. St. Petersburg'da kaldığı Balçuk Kempinski Oteli'nin karşısındaki Moyka nehrinin kenarına giderek hava alan Fatih Tekke, ''Şehir güzel, inşallah hayırlı, uğurlu olur. Yeni bir ortam. Biraz dil sıkıntısı olabilir. Bu sıkıntılarla baş etmek için en iyi yöntem de sade olmak. İnsanımızı ve ülkemizi burada en iyi şekilde temsil edeceğim inşallah'' diyerek duygularını dile getirdi.