BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,07
ALTIN 2.833,12
HABER /  GÜNCEL

Fatih Akyel tutuklandı

Eski Milli futbolculardan Fatih Akyel, futbolda şike soruşturması kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Abone ol

Futbolda şike operasyonu kapsamında 4 isim tutuklandı. Eski milli futbolcu Fatih Akyel, Konyaspor kalecisi Recep Öztürk, Tepecikspor Başkanı Temel Eyüpoğlu ve Ali Rıza Gültekin. İstanbul Büyükşehir Belediyespor antrenörü Arif Erdem'in de aralarında bulunduğu 5 kişi ise serbest bırakıldı. 38 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Futbolda şike iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Sarıyer Adliyesi'ne sevk edilen ve Arif Erdem, Taner Gülleri ve Kenan Hasagiç savcılıkça serbest bırakıldı.

Eski milli futbolcu Fatih Akyel, Ali Rıza Gültekin, Konyaspor kalecesi Recep Öztürk ve Tepecikspor Başkanı Temel Eyüboğlu tutuklandı. Tutuklananlar Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Fatih Akyel'in avukatı Sezgin Güraslan, "müvekkilinin suçsuz olduğunun en kısa zamanda anlaşılacağını" söyledi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Güraslan, "Adalete inancım tamdır. Müvekkilimin en kısa zamanda suçsuz olduğu anlaşılacaktır" dedi.
Müvekkilinin, "çeteye üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından tutuklandığını ifade eden Güraslan, yarın sabah karara itiraz edeceklerini bildirdi.

Bir gazetecinin, Akyel'in durumunu sormasını üzerine Güraslan, çok üzgün olduğunu söyledi.

Avukat Güraslan, soruşturma devam ettiği için daha fazla açıklama yapamayacağını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kulübü yardımcı antrenörü Arif Erdem, kulübün kalecisi Kenan Hasagiç ve oyuncusu Taner Gülleri'nin ifadeleri, soruşturmayı yürüten savcı tarafından alındı.