Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Gücümüzü Türkiye'nin kalkınması ve büyümesi için harcıyoruz" dedi.
Abone olBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasınca Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen Sanayi Şurası'nda, esnaf ve tüccarın nakit sıkıntısı yaşadığını söyledi.
Türkiye'nin dünya çapında projeleri yürüttüğünü ifade eden Özlü, "3. havalimanı ve köprüler yapıyoruz. Piyasada biraz nakit sıkıntısı var. Bu konu Bakanlar Kurulunda birkaç kez görüşüldü. Son dönemde hükümetimiz bütün hengameye, çatırtıya patırtıya rağmen meclisten çok sayıda kanun çıkarttı. Çok sayıda destek ve teşvik paketleri çıkarttık. Devlet stratejik ve büyük yatırımlarda yüzde 49'a kadar ortak olup riski paylaşmayı hedefliyor. Ciddi bir destek. Başbakanımız, 'Biz terzi usulü destek vereceğiz' diyor. Yani arsa ihtiyacı varsa arsayı konuşalım, kredi ihtiyacı varsa krediyi konuşalım. Bunun için de Kalkınma Bakanlığını yapılandırıyoruz. Türkiye son zamanlarda büyük yatırımlara girdi. Dünya çapında dev projeler yapıyoruz. İstanbul'a 3. havalimanı, Marmaray bitti çalışıyor, Avrasya Tüneli yıl sonunda bitecek. Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bunlar dünya çapında dev yatırımlardır. Bu işler bedava olmuyor, parayla oluyor. Bütün bütçemizi, gücümüzü Türkiye'nin kalkınması ve büyümesi için harcıyoruz." diye konuştu.
Bakan Özlü, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Denge" ve "Başarıya Bir Adım" projelerinin Düzce Valiliği konferans salonundaki tanıtım toplantısına katıldı. Özlü, burada yaptığı konuşmada ise Türkiye gibi genç nüfusa sahip ülkelerde eğitimin öneminin katbekat arttığını dile getirdi.
"3 YILDA 77 BİN DERSLİK DAHA YAPMAYI PLANLIYORUZ"
AK Parti iktidarları olarak bu nedenle bütçeden en fazla payı eğitime ayırmaya başladıklarını vurgulayan Özlü, şunları kaydetti:
"Göreve 2002'de geldiğimizde var olan öğretmen sayısını 2 katına çıkardık. 2002'de 347 bin dersliğimiz vardı. Biz ise 250 binden fazla yeni derslik yaptık. Önümüzdeki 3 yıl içinde 77 bin derslik daha yapmayı ve Türkiye'nin tamamında tam zamanlı eğitime geçmeyi planlıyoruz. Eğitimde kaliteyi artırmaya da büyük önem veriyoruz. Müfredatı sürekli iyileştiriyoruz. Ancak eğitim konusunu, sadece merkezi hükümetin atacağı adımlarla istediğimiz seviyeye getiremeyiz. Gerek kamu kurumları olarak gerek sivil toplum kuruluşları olarak yerel düzeyde de inisiyatif kullanmalıyız. Bugün başlattığımız 2 projeye benzer projelerin sayısını artırmalı ve bunları yaygınlaştırmalıyız."