BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Farklı mağlubiyet Geretsi panikletti

Gerets farklı Erciyes mağlubiyetinden sonra ikinci yarıya çok ciddi hazırlanmaları gerektiği itirafında bulundu.

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, "Gördük ki rakibi ciddiye almadığınızda kazanmakta zorlanıyorsunuz. bu, bizim ligin ikinci yarısına çok ciddi başlamamız gerektiğini gösterdi" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Gerets de maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, korktuklarının başına geldiğini belirterek, kırmızı karttan sonra oyunun seyrinin gereksiz yere değiştiğini anlattı.

Bu maçta en çok üzüldükleri konunun, yenilginin yanında kaleci Aykut'un kırmızı kart görmesi ve Özgürcan'ı oyundan almaları olduğunu dile getiren Gerets, kırmızı kartın doğru olup olmadığını değerlendirmenin de şu an mümkün olmadığını vurguladı.

Gerets, bu yenilginin kendilerine iyi bir ders olacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Gördük ki rakibi ciddiye almadığınızda kazanmakta zorlanıyorsunuz. Bu, bizim ligin ikinci yarısına çok ciddi başlamamız gerektiğini gösterdi. Bu yenilgi ikinci yarı için iyi bir motivasyon olacak. Bugünkü kadroyu yerin dibine sokmak düşüncesinde değilim ancak, kadroda olmayan ve oynamayan futbolculara ihtiyacımız olduğunu gördük."

Gerets, transfer yapıp yapmayacaklarının sorulması üzerine de bu konuyu Adnan Sezgin ve Adnan Polat ile tartıştıklarını, kendisinin burada açıklama yapmasının doğru olmadığını sözlerine ekledi.

LORANT'TAN DEĞERLENDİRME
Werner Lorant da yaptığı açıklamada, Galatasaray ulaştıkları puanla çeyrek final için şans yakaladıklarını söyledi.

Galibiyetin, futbolcularının motivasyonu üzerinde olumlu etkisi olacağını ifade eden Lorant, "Süper Lig'de iyi değildik ama kupada iyi yolda ilerliyoruz. Şu anda dinlenmemiz gerekiyor. Futbolcularımız 3 Ocak'a dek izinliler. Oyuncularımızın bilmesi gerekiyor, 3 Ocak'tan itibaren sert bir çalışma dönemi başlayacak. Bu galibiyeti seyircilerimiz haketti" diye konuştu.

Lorant, bir gazetecinin Fenerbahçe Teknik Direktörü olduğu dönemde Galatasaray'ı 6-0 yendiklerini hatırlatması üzerine de "O zaman biz 1 kişi eksiktik, şimdi 1 kişi fazla oynadık. Oyuna çok güzel başladık. Kırmızı kart ve penaltı bizim için çok büyük avantaj oldu. Ligin ikinci yarısında da çok iyi olacağız" dedi.