BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.826,76
HABER /  SPOR

Farklı bir Deivid izleyeceksiniz

Eleştirileri odağındaki isim Devid, taraftardan sabır ve destek istedi.

Abone ol

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Deivid de Souza, bu sezon hem Turkcell Süper Lig'de şampiyon olacaklarını hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden iyi sonuçlar alacaklarını savundu.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada ailesiyle birlikte Antalya'da tatil yapan Deivid, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. Brezilyalı futbolcu, sezon başladığı günden itibaren kendisinin takımdan gönderileceği yönünde haberler yapıldığını belirterek, ''Buradan gönderileceğim haberlerini basından takip ettim. Bugüne kadar ne başkanımız Aziz Yıldırım, ne de diğer yöneticiler ve hocam, benim buradan gideceğim veya gitme ihtimalimin bulunduğu yönünde bir görüş bildirmediler. Ben bir profesyonel olarak Fenerbahçe'nin oyuncusuyum. Burada bulunduğum müddetçe burası için çaba sarf edeceğim konusunda sözleşme imzaladım. Bu yüzden hiçbir zaman aklımdan buradan gideceğim geçmedi'' dedi.

''SADECE ZAMANA VE SABIRLI OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR''

Bu sezon sahada daha farklı bir oyun sergileyeceğini ifade eden Deivid, ''Artık Fenerbahçe'de ikinci senem. Türkiye'ye ve Fenerbahçe'ye daha fazla alıştığımı düşünüyorum. Bu sezon benim için farklı bir sezon olacak. Çünkü özellikle ilerleyen maçlarda Fenerbahçe taraftarı daha farklı bir Deivid seyredecek'' açıklamasını yaptı.

Turkcell Süper Lig'de bu sezon da şampiyon olacaklarını ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de istedikleri sonuçları alacaklarını savunan Deivid de Souza, şunları kaydetti:

''Lige iyi bir başlangıç yapmadığımız ortada, ama bunu bütün bir sezonu böyle geçireceğiz düşüncesiyle eleştirmek son derece yanlış. Mevcut antrenman programı ve maç trafiğimiz yüzünden başarı grafiğimizin düşük gibi gözükmesi çok normal. Dünyanın birçok ülkesinde birçok takım lige başlarken bu tür düşüşler yaşarlar. Takımdaki herkes bunun zaten farkında. Bütün bunları görmezden gelerek bir gün içinde takımın hocasını ve oyuncularını göndermek ve bunu istemek doğru değil. Çok değil kısa bir müddet sonra taşların hepsi yerine oturacaktır. Çünkü kadro yapımız çok zengin. Artık her şeyimizle hazır hale geliyoruz.

Tabii ki kaybettiğimiz puanlara bizler de üzülüyoruz ama bunları telafi edecek oyuncular yine Fenerbahçe takımının oyuncularıdır. Benim düşüncem gerek Turkcell Süper Lig'de, gerekse Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız takımlar ve oyuncular Fenerbahçe'den ve Fenerbahçe'de oynayan oyunculardan farklı değiller. Sadece zamana ve sabırlı olmaya ihtiyacımız var.''

''ELEŞTİRİLER HİÇ ADİL DEĞİL''

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerine de değinen Deivid, rakiplerinin zayıf olmadığını belirtti. Brezilyalı oyuncu, gazetelerde kolay bir kura çekildiği yönünde haberler olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:

''Artık dünyanın hiçbir yerinde kötü oynayan veya zayıf takım dediğimiz hiç takım kalmadı. Hepsi kendilerine göre çok güçlü takımlar. Ama sezon başından beri sürdürdüğümüz bir çalışma var. Aslında kimse bu yapılan çalışmanın farkında değil. Depoladığımız kuvvet ve enerjinin yorgunluğu yüzünden bugüne kadar istediğimiz oyunu sergilemekte güçlük çektik. Karşılığında Fenerbahçe ve oyuncuları ile hocamız Zico'ya mal edilen eleştiriler hiç adil değil. Artık devre sonuna kadar sonuçları Fenerbahçe'ye yakışır maçlar ortaya çıkartacağız. Bu maçların arasında Avrupa Şampiyonlar Ligi maçları da olacak.''