BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Fare değil 'su maymunu' çıktı

Fare değil 'su maymunu' çıktı

Edirne’de meriç nehri kenarında ıslah çalışmaları yapılan kum ocağında yaklaşık 80 santim boyunda ve 5 kilo ağırlığında su maymunu yakalandı. bilim çevrelerince yapılan açıklamalarda, su maymununun fare grubundan iri bir kemirgen olduğu kaydedildi.

Fare değil 'su maymunu' çıktı

Edirne’de Meriç Nehri kenarında ıslah çalışmaları yapılan kum ocağında yaklaşık 80 santim boyunda ve 5 kilo ağırlığında su maymunu yakalandı. Bilim çevrelerince yapılan açıklamalarda, su maymununun fare grubundan iri bir kemirgen olduğu kaydedildi.

Fare değil 'su maymunu' çıktı

Meriç Kum Ocağı şantiye şefi Ahmet Yılmaz, dün sabah işyerine geldiğinde fare sandığı bir hayvanı köpeklerin kovaladığını gördüğünü söyledi. Kurt köpeklerinden birinin hayvanı ısırarak öldürdüğünü söyleyen Yılmaz,

Fare değil 'su maymunu' çıktı

“Dün sabah erken saatlerde kum ocağına geldiğimde köpeklerin bir şeyi kovaladığını gördüm. Merakla yanına gittiğimde köpekler pek yanına yaklaşamıyordu. Kurt köpeklerinden biri fareyi yakaladı ve öldürdü. Böyle bir fare ne gördüm ne de duydum. Fare olduğunu düşünüyoruz, 80 santim boyunda ve 5 kiloluk. Biz internette araştırdık böyle bir şey göremedik. Böyle bir hayvandan herkes korkar, bu gibi hayvan küçük bir çocuğu yer, insana bile saldırabilir. Bunun inceleme altına alınmasını istiyoruz” dedi.

Fare değil 'su maymunu' çıktı

Ahmet Yılmaz, ölü hayvanı incelenmek üzere Trakya Üniversitesi’ne bıraktı.