BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Fakülte Hürriyeti yalanladı

İÜ'ye bağlı bir fakültenin kantininde Kuran okuyan öğrencilere fakülteden büyük tepki!

Abone ol

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hasan Ali Yücel Eğitim Fakütesi, Fakülte Kurulu son günlerde basına yansıyan fakülte kantininde öğrencilere zorla baş örttürüldüğü ve Kuran dinletildiği haberi ile ilgili kararı oybirliği ile kabul ettiği kararı açıkladı.

18 Nisan 2006 tarihinde onaylanan kararda, çağdaş, Atatürkçü ve laik değerleri ödünsüz biçimde savunmayı ve korumayı birincil görevi sayan İÜ Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nin, son günlerde hak etmediği ve asla kabul edemeyeceği yorumlara tanık olduğu belirtildi.

İÜ Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine yönelik her türlü saldırının karşısında olduğunu ve bu tutumunu gelecektede sürdürüleceğinin ifade edildiği açıklamada, “Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nin tüm idarecileri, öğretim elemanları ve çalışanları olarak laik, demokratik ve çağdaş Cumhuriyet’e bağımlılığımızı, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizin temel ilkelerinden hiçbir koşulda ödün veremeyeceğimizi kamuoyuna gurula bildiririz” denildi.

31 Mart 2006 tarihinde İÜ Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi kantininde meydana gelen olayın gelişimi ise şu şekilde açıklandı: “ 31 Mart 2006 tarihinde tahminen 8-10 kişilik bire grup İÜ Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi kantinine gelmiş, birkaç masayı birleştirerek, Kuran okumuşlar; olayı gören birkaç öğretim üyesi derhal Fakülte Dekanını haberdar etmiştir. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yusuf Avcı, Rektörlüğün bilgisi ve talimatı doğrultusunda bu olayı önlemek ve ilgilileri tespit etmek amacıyla güvenlik güçlerinin olay yerine gitmesini sağlamıştoır. Güvenlik güçleri olay yerine gelmeden önce söz konusu grup dağılmıştır”

Yapılan açıklamada, bu grubun diğer öğrencilerin başlarının zorla örtemelerini sağlamak, onları kantine hapsetmek gibi veya Dekanlığın müdehalesine rağmen öğrencilerin eylemlerinin durdurulamamsı gibi bir olayın cereyan ettiğine dair hiçbir duyum alınmadığı belirtildi. Olaya karışanlardan bir kişinin İÜ Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi öğrencisi olduğu, diğerlerinin kimliklerinin halen tespit edilemediği ve adı geçen öğrenci ile ilgili disiplin soruşturmasının sürdüğü ifade edildi.

İÜHA