BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Fakire kömür yerine beleş doğalgaz

Kömür dağıtımı yerine gündemde olan konu bu... İl özel idareleri, bakanlık ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin ortaklaşa bunu yapabileceği söyleniyor.

Abone ol

KAYSERİGAZ Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, fakir ailelere kömür yerine ücretsiz doğal gaz verilmesi konusundaki görüşlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e ilettiğini belirterek, ''Sadece doğal gaz desteği yetmiyor, tesisat finansmanının da sağlanması gerekiyor'' dedi.

Tola, fakir ailelere hükümet tarafından yapılan kömür yardımı yerine doğal gaz yardımı yapılması konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile görüştüklerini anlattı.

Bunun kolay olmayacağını dile getiren Tola, şöyle devam etti:

''Yaklaşık 1 ya da 1.5 ay önce bu konudaki görüşlerimizi bir toplantıda sayın bakanımıza anlattık. O da (kendilerinin de böyle bir düşüncesi olduğunu ve üzerinde çalıştıklarını) söyledi. Ancak, fakire sadece doğal gaz desteği yetmiyor, tesisat finansmanının da sağlanması gerekiyor.

Doğal gaz sobası ya da kombi alınması gerekiyor. Bu da Fakir Fukara Fonu'ndan, il özel idare bütçesinden ya da kampanyalar düzenlenerek hayırseverlerden karşılanabilir. Biz de bu konuda üzerimize düşeni elbette yaparız. Hatta brüt yüzde 1 olan kar marjımız yüzde 10'a yükseltilirse fakirlere ücretsiz doğal vermeyi de düşünebiliriz, ama şu an bu yükün altından il özel idareleri, bakanlık ve doğal gaz dağıtım şirketleri ortaklaşa kalkabilir.''