BIST 9.923
DOLAR 34,11
EURO 38,12
ALTIN 2.868,18
HABER /  GÜNCEL

Fakire alışveriş imkanı

Kayseri'de dar gelirli vatandaşlara ihtiyaçları doğrultıusunda dilediklerince alışveriş yapma imkanı sağlanıyor.

Abone ol

Kayseri'de faaliyet gösteren Erciyes Feneri Yardım Derneğinin açtığı ''Fener Market'', Derneğe kayıtlı dar gelirli ailelere, ihtiyaçları doğrultusunda dilediklerince alışveriş yapmalarına imkan sağlıyor.

Dernek Başkan Yardımcısı Nuh Hasyüncü, derneklerine kayıtlı 763 dar gelirli aileye kurdukları ''Fener market'' sayesinde düzenli olarak yardım ulaştırmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Hasyüncü, şu bilgileri verdi: ''Derneğimiz kurulduğu günden beri din, dil ve etnik köken ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahibi insanlara yardım ulaştırmak için çalışıyor. Ancak, bu faaliyetimizi profesyonel şekilde sürdürmek istedik. Kurduğumuz marketi, bir evin ihtiyacını karşılayabilecek gıda, temizlik, giyim ve ev eşyası malzemeleri ile donattık. Bilgisayarımızda kayıtlı aileler, marketimize gelerek onlara verdiğimiz limit ölçüsünde, herhangi bir marketten alışveriş yapar gibi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Daha önce iaşe paketleri dağıtıyorduk. Ancak, belki evinde un olan insana un, diyabet hastasına şeker, reçel veriyorduk. şimdi bu sorun ortadan kalktı. İhtiyaç sahibi aileler, marketimizden ihtiyaçlarına göre alışveriş yapıyorlar.''

Marketten alışveriş yapan ailelerin alışveriş limitlerinin ailedeki fert sayısına göre belirlendiğini bildiren Hasyüncü, 1 kişilik aileye 40, 2 kişilik aileye 60, 3-4 kişilik aileye 70, 5 kişilik aileye 85 YTL limit belirlediklerini ve ailelerin iki ayda bir bu limitler kadar marketten alışveriş yapabildiklerini söyledi.