BIST 9.771
DOLAR 34,16
EURO 38,18
ALTIN 2.905,92
HABER /  DÜNYA

Fakir kadının milyonluk evi

Elin yardımı da bir başka oluyor hani. İngiltere'de Müslüman bir kadın, devlet tarafından öyle bir eve yerleştirildi ki şaşıracaksınız.

Abone ol

İNTERNETHABER

İngiltere Chelsea'da sekiz çocuklu bir müslüman kadın, devlet desteği ile zengin mahallesinde, 2.6 milyon sterlin (5 milyon 850 bin YTL) tutarında bir eve yerleştirildi.

Beş yatak odası, üç banyosu, iki oturma odası, çalışma odası ve terası olan dört katlı eve Chelsea mahkemesinin kararıyla yerleşen Francesca Walker, 'bunun ne kadar önemli bir şey olduğunun farkındayım' dedi.

Yaşları beş ile on altı arasında değişen ve iki ayrı babadan olan sekiz çocuğuyla şimdiye değin çok acı çekmiş olan Walker, şimdi de bir iş bulup çalışarak çocuklarını en iyi şekilde büyütmek istiyor.

Aylık 7.600 paund (17 bin YTL) olan kirası halktan alınan vergilerle karşılandığı için bir kesimden çok tepki çekerken; şimdiye değin başına gelenler ve yaşadığı acılar düşünülünce kimisi de hak etti diyor.

Şu anda David Cameron, Hugh Grant ve Richard Curtis'le kapı komşusu olan Francesca Walker, "buraya taşınana kadar hep gettolarda, uyuşturucu satıcıları ve çetelerle iç içe yaşadık. Evimizin kapısını kırıp çocuklarımı dövüyorlardı. Şimdi ise milyoner zenginlerle aynı yerde oturuyorum. Ama tek düşündüğüm çocuklarıma iyi bir hayat vermek" diye konuştu.

İngiltere'de doğmuş bir müslüman olan Walker, annesinin sinirsel bir hastalığı nedeniyle 14 yaşından beri sosyal hizmetlerce verildiği ailelerin yanında oradan oraya taşınıp durmuş.

Gençliğinde yaşadığı zorluklar evlendikten sonra da artarak devam etmiş. 17 yaşında ilk evliliğini yapmış ve beş çocuk doğurmuş. İkinci evliliğinden de üç çocuğu var. Ayrıldığı kocaları çocukların bakımıyla ilgili en ufak bir yardımda bulunmamışlar. Genç yaşta, sekiz çocuğuyla ortada kalmış. Ama şimdi tepkili olan insanlara aldırmadığı takdirde huzurlu olduğunu söylüyor.

Aylık kirasının vergilerle karşılanması nedeniyle tepkili olanları anladığını, ancak o kötü durumları nedeniyle parçalanmak üzere olan ailesine yardım eden devletin onları ilk olarak bir otele yerleştirdiğini, otelin günlük ücretinin 300 sterlin (675 YTL) olduğunu da ekliyor.

Üç yıllığına yerleştirildiği evin asıl sahibi ise bir genetik uzmanı olan Dr Nigel Paul Armstrong. Ev sahibiyle hiç tanışmamış bayan Walker.

Şu anda Open Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi almakta olan Francesca'nın, amacı sosyal hizmetlerle çalışıp kendisi gibi ailelere ve çocuklara yardımcı olmak.