BIST 9.956
DOLAR 35,20
EURO 36,71
ALTIN 2.975,37
HABER /  GÜNCEL

Faciaya rağmen şantiyede çadır!

Esenyurt'ta 11 işçinin öldüğü şantiyenin iki kilometre ötesinde Büyükşehir'in ihaleye verdiği şantiyede işçiler 'facia çadırı'nın bir benzerinde kalıyor..

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2010 yılında ihalesini yaptığı 'Beylikdüzü Kavaklı Deresi Islahı 1. ve 2. İnşaat' çalışmasının yürütüldüğü şantiyede işçiler tıpkı Esenyurt'taki yangın çadırında olduğu gibi çadırlarda kalıyor.

İhaleyi yaklaşık 14 milyon TL'ye alan belediye müteahhidi Bakır İnşaat ve Kamer İnşaat'ın şantiyesinde işçiler, ısınmak için çadırların içerisine soba kurmuş. Soba borusunun bir ucu, çadırın giriş kapısında. İnşaat çalışanları, "Ekmek paramız için konuşmak istemiyoruz" diyerek açıklama yapmaktan kaçındılar. Çadırlardaki görüntü ise iç acıtıcı. Küçücük çadırda kalan işçiler üst üste istiflenmiş şekilde yatıyor.

Sağlıksız koşullarda yaşayan işçiler ısınmak için hiçbir güvenlik önlemi almazken, 11 Mart'ta meydana gelen ve 11 işçinin hayatını kaybetmesinden de bir ders çıkarılmadığı görülüyor. Çadırda kalan işçilerle ilgili görüşünü almak istediğimiz şirket yetkilileri konuşmaktan kaçınırken, işin sahibi İBB Basın Danışmanlığı, "Açıklama yapacağız" dedi. 

"ÇADIR DEVRİ GEÇTİ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 11 işçinin öldüğü Esenyurt'taki yangınla ilgili "Yaşananlardan üzüntü duydum. Ekmeğini taştan çıkaran, alın teriyle para kazanıp hayatını devam ettiren 11 vatandaşımız hayatlarını kaybetti. Artık, Türkiye ve İstanbul herhangi bir üçüncü dünya ülkesi gibi değil, yani çadırlarda, derme çatma barakalarda insanlar barındırılmaz. Onurlu bir şekilde yaşamları sürdürülmeli çünkü onların emeği üzerine bu işler yapılmakta.

Her şantiyede bu konulardan sorumlu teknik mesul ve şantiye müdürleri bulunmaktadır. Yerleşim dizaynı, barakaların durumu gibi konuları bu kişiler belirliyor. Orada bir çadır olduğunu görüyoruz. İstanbul'un çadır devrini artık çoktan geçmiş olması gerekir" demişti.