BIST 10.343
DOLAR 32,64
EURO 35,13
ALTIN 2.448,90
HABER /  DÜNYA

Facianın yıl dönümünde gerginlik

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlamanın yıl dönümü dolayısı ile okutulacak mevlid-i şerif için kente gelen şehit a...

Abone ol

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen patlamanın yıl dönümü dolayısı ile okutulacak mevlid-i şerif için kente gelen şehit aileleri, o dönem ’hediyeleşme’ haberleri ile gündeme gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu’na tepki gösterdi.
Mevlid öncesinde MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın şehit aileleri için kurulan çadırı ziyaret etmesi ile bir anda sinirler gerildi. Olayın aydınlatılmamasına tepki gösteren şehit aileleri, hırslarını adeta Yılmaz’dan çıkarak, "Buraya milletvekili olarak değil, insan olarak gelin. Bizi acımızla baş başa bırakın" dedi. Bunun üzerine Yılmaz, siyasi münazara için değil, bir Afyonkarahisarlı olarak geldiğini kaydederek, “Ben burada bir insan olarak varım. Sizlerin acılarını yürekten paylaşıyorum” dedi.
Öte yandan geçen yıl yaşanan patlamanın ertesi günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel’le hediyeleşme ve "Hayat devam ediyor" haberleri ile gündeme gelen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na da tepki gösteren şehit aileleri, “Gelsin biz ona çok iyi hediyeler getirdik, Trabzon’dan ekmek, Bursa’dan şeftali ve ipek halı getirdik. Gelsin buraya onları alsın” ifadelerini kullandı.
Ataköy Deper Sultan Camii’nde öğle namazını müteakip okutulan mevlid-i şerife; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, askerlerin şehit olduğu kışlada vatani görevlerini yapan Mehmetçikler, vatandaşlar ve Türkiye’nin birçok yerinden yaklaşık 100 şehit ailesi katıldı.
Okunan mevlid-i şerifin duasını ise Afyonkarahisar İl Müftüsi Burhan İşliyen yaptırdı. Mevlidin ardından ailelere, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan yemekler ikram edilerek şehitlerin ruhu için lokum ve gülsuyu dağıtıldı. Şehit aileleri, daha sonra memleketlerine gitmek üzere kentten ayrıldı.
(İHA)