BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Facebook'tan tanıştı hayatı karardı

Bursa'da lise öğrencisi 17 yaşındaki N.B.internetteki sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla tanıştığı iki kişinin tecavüzüne uğradığını iddia etti

Abone ol

Bursa'da lise öğrencisi 17 yaşındaki N.B. adlı kıza, sosyal paylaşım sitelerinde kendilerini işadamı ve mühendis olarak tanıtan 2 kişinin kandırıp tecavüz ettiği iddia etti. Yolda, bitkin halde gezerken bulunan N.B.'nin ifadesi internette kendilerini 'kadın' gibi tanıtan 2 şüpheliyi yakaladı.

Bursa'da devriye gezen polis ekipleri sokakta bitkin halde dolaşan N.B.'yi şüphe üzerine durdurdu. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen genç kız, internetteki sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla tanıştığı iki kişinin tecavüzüne uğradığını söyledi. Merkez Osmangazi İlçesi'nde oturan N.B. bir süre önce sosyal paylaşım sitesinde kendisini mühendis ve işadamı olarak tanıtan 25 yaşındaki F.Y. ile tanıştığını, eşinden boşandığını öne süren bu kişinin evlenme teklifini kabul ederek, lüks bir yaşam vaadi üzerine evden kaçtığını söyledi.

Buluştuğu F.Y.'nin günlerce tecavüzüne uğradığını iddia eden N.B. daha sonra evlenmeyi planladığı bu kişinin kaynakçılık yapan evli ve 1 çocuk babası olduğunu öğrenince evden kaçtığını söyledi. N.B., ailesinin kendisini kabul etmemesinden korkarak yine internetten tanıştığı 27 yaşındaki F.T.'nin yanına gittiğini ve bu kişinin de kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü.

İNTERNETTEN YAKALANDI

Bursa polisi, internet üzerinden N.B.'yi kandırıp tecavüz ettikleri iddia edilen F.Y. ve F.T.'ye, uyguladıkları yöntemde ulaştı. Kendilerini farklı profilde gösterip güzel kadın fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesine koyan polis, arkadaşlık kurdukları bu kişilerin buluşma tekliflerini kabul edince, belirtilen adrese gelen F.Y. ve F.T.'yi yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü'nde N.B. tarafından teşhis edilen 2 şüpheli sorgulamalarının ardından dün akşam '18 yaşından küçük çocuğu alıkoymak' ve '18 yaşından küçük çocuğa cinsel saldırı' suçlarından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. N.B. ise, ailesine teslim edildi.

VOLEYBOLCU KIZA KORKUNÇ TECAVÜZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana’da bir voleybol takımında oynayan 15 yaşındaki H.Ş., geçen yıl kasımayında sosyal paylaşımsitesi Facebook’ta S.Ş. ile tanıştı. İkilinin mesajlaşma ile başlayan arkadaşlıkları ilerledi. H.Ş., 30 Kasımc2011’de spor salonuna antrenmana giderken S.Ş. ile karşılaştı. İkili konuşmak için kafeteryaya giderken, S.Ş. fikrini değiştirip H.Ş.’yi zorla harabe bir eve götürdü.

HARABE EVDE TECAVÜZ

S.Ş., Eve girmek istemeyen H.Ş.’yi tokatlayarak dövdükten sonra cinsel istismarda bulundu. Daha sonra, H.Ş.’yi antrenmanın yapıldığı spor salonunun önüne bıraktı. Antrenmana gitmeyip eve dönen H.Ş. durumu ailesine anlattı. Ailesi de polise giderek S.Ş.’den şikâyetçi oldu.

Cumhuriyet Savcılığı, yakalanıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan S.Ş. hakkındaki soruşturmayı tamamladı. H.Ş.’nin Adli Tıp’ta yapılan muayenesinde cinsel istismara uğradığı belirlendi. S.Ş. hakkında Adana 2’nci Ağır CezaMahkemesi’nde ‘çocuğun cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlarından dava açıldı. Savcı, H.Ş.’ye tecavüz ettiği öne sürülen kuaför S.Ş.’nin 30 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ İÇİN CANINI TEHLİKEYE ATTI

DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kıymalı pide, müşteriye sıcak gitsin diye hız yapınca, hafriyat kamyonunun altına girdi.

Mehmet Gül adlı pideci kuryesi kullandığı motosiklet kontrolden çıkınca bir hafriyat kamyonunun altına girdi. Kaskı sayesinde kazayı ucuz atatan Gül ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kamyon sürücüsü gözaltına alındı.

SİPARİŞ ADRESİNE YOLA ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre kaza saat 16.00 sıralarında Ümraniye İkbal caddesi ile Şenol Güneş bulvarının birleştiği noktada meydana geldi. Bir pidecide kuryelik yapan Mehmet Gül 34 FL1961 plakalı motosikletiyle siparişleri götürmek için yola çıktı. İddialara göre siparişleri hemen müşterilerine götürmek için hız yapınca motosikletinin hakimiyetini kaybetti.

DÜŞTÜ, SÜRÜKLENDİ VE KAMYONUN ALTINA GİRDİ

Düştükten sonra motosikletiyle sürüklenmeye başlayan kurye 34 VV 39193 plakalı harfiyat kamyonun altına girdi.

YAŞAMINI KASKINA BORÇLI

Kazayı gören vatandaşlar durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yaralıya ilk olarak vatandaşlar müdahale etti. Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı ambulansla hastaneye kaldırdı. Mehmet Gül olası bir ölümden ya da daha ağır yaralanmadan başındaki kaskı sayesinde kurtuldu. Kaza sonrası siparişlerin bulunduğu motosiklet işyeri sahibi tarafından götürüldü. Kamyon sürücüsü polis merkezine götürüldü.

BU NASIL VİCDAN?

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Madde bağımlısı olduğu ileri sürülen baba, eşi ve çocuklarını ölüme terk etti.

BURSA'da uyuşturucu madde bağımlısı olduğu öne sürülen 35 yaşındaki Şeyhmus S., evdeki tartışmanın ardından eşi 26 yaşındaki Altun S. ile 8 ve 6 yaşlarındaki iki kızının ellerini bağlayıp, tüp gazı açarak ölüme terk etti. Ellerini çözmeyi başaran Altun S.'nin polisi arayarak yardım istemesi ile genç kadın ve iki kızı kurtarıldı. Bir akrabasının evinde üzerinde 6 gram esrar ile yakalanan Şeyhmus S., tutuklandı.

Korkunç olay merkez Yıldırım İlçesi'nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, 8 yaşındaki kızı Z.S.'nin resim yapmasına yardım etmediği için eşi Altun S. ile tartışan kaynakçılık yapan Şeyhmus S., balkondaki çamaşır ipi ile eşi, kızları Z.S. ve 6 yaşındaki İ.S.'nin ellerini bağladı. Ardından da tüp gazı açık bırakarak evden ayrıldı.

ÖLÜMLE BURUN BURUNA

İki kızı ile elleri bağlanan ve kocasının tüp gazı açması nedeniyle ölümle burun buruna kalan Altun S., ellerini açmayı başararak polisi aradı. Eve gelen polisler tarafından kurtarılan Altun S. ve iki kızı, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

ESRARLA YAKALANDI

Polis ekipleri, eşi ve çocuklarını ölüm terk ederek kaçtığı önü sürülen Şeyhmus S.'yi bir akrabasının evinde yakaladı. Şeyhmus S.'nin üzerinde 6 gram esrar bulunduğu belirtildi. Emniyetteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Şeyhmus S., aile fertlerine kötü muamele ve öldürmeye teşebbüs suçlaması ile sevk edildiği adliyede tutuklandı. Hastanede tedavi altına alınan Altun S. ve iki kızı yapılan kontrollerinin ardından taburcu edildi.

BİRİ MEZARA DİĞERİ HAPSE GİRDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'da 24 yaşındaki Murat Ünverdi, ailesinin evlenmesine izin vermediği 17 yaşındaki M.D.'nin amcasının oğlu 25 yaşındaki Müslüm D. tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Barbaros Mahallesi'ndeki 52'nci Sokak'ta akşam saatlerinde meydana geldi. Evinin altında parfümeri dükkanı çalıştıran Murat Ünverdi, alışverişe gelen M.D., ile arkadaşlık kurup görüşmeye başladı. Yaklaşık bir yıl boyunca duygusal yakınlık kurduğu M.D., evlenmek isteyen Ünverdi, ailesini gönderip genç kızı istetti. Kızının yaşının küçük olduğunu söyleyen 53 yaşındaki A.D. ise, Ünverdi ailesinin isteğini geri çevirdi.

Murat Ünverdi ile görüşmeyi sürdüren M.D.'nin ilişkisini bitirmesini isteyen ailesi de, kızlarını amcasının oğlu Müslüm D., ile evlendirmeye karar verdi. Amcasının oğlu ile evlenmek istemeyen M.D., aynı sokakta oturan Murat Ünverdi'den kendisini kaçırmasını istedi. Öğle saatlerinde ailesinden habersiz evden çıkan M.D., Murat Ünverdi'nin işyerine geldi. Murat Ünverdi, genç kızı işyerinin üstündeki evine çıkartıp sakladı. Kızının evden kaçtığını fark edip aramaya çıkan baba A.D., oğlu ve yeğeni Müslüm D., ile Murat Ünverdi'nin evine geldi.

M.D.'nin öfkeli yakınları, kızlarını bulmak için eve girmeye çalışırken, Ünverdi'nin engel olması üzerine tartışma çıktı. Tartışma daha sonra taş ve bıçağın kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Müslüm D., elindeki bıçağı Murat Ünverdi'nin sol göğsüne sapladı. Kalbine isabet eden bıçakla Murat Ünverdi ağır yaralanırken, ağabeyi Necmi Ünverdi sol kolundan bıçakla, anne Havle Ünverdi ise arbede sırasında başına isabet eden taşla hafif yaralandı. Yaralılar, Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Murat Ünverdi doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.

Cinayet üzerine harekete geçen cinayet bürosu ekipleri, kısa sürede Müslüm D., baba A.D., oğlu M.D.'yi yakaladı. Üç şüpheli, cinayet büro amirliği'ne, yaşı küçük M.D. ise çocuk şube müdürlüğüne götürülüp ifadesine başvuruldu. Emniyette ifadesi alınan M.D'nin, "Ben Murat'ı seviyordum. Ailemden beni istedi. Babam yaşımın küçük olduğunu söyleyip vermedi. Ama amcamın oğlu Müslüm de beni istiyormuş, o talip olunca evlendirmeye karar verdiler. Ben Müslüm'ü istemiyordum. Bu yüzden de Murat ile görüşüp kaçtım" diye ifade verdiği öğrenildi.

Olayın namus meselesinden kaynaklandığını ileri süren Müslüm D., Murat Ünverdi'nin genç kızı zorla kaçırdığını ileri sürüp, "Aramaya gitmiştik, bize saldırdılar. Kavga çıktı, bıçakla kendimi savundum" dedi. Kızının kaçırıldığını ileri süren baba A.D., "İstediler vermedim. Amcasının oğluyla evlenecekti. Kızımı zorla kaçırdılar. Almaya gittiğimizde bize saldırdılar. Böyle olmasını istemezdim" ifadesini kullandı. Ailesinin yanına gitmek istemediğini söyleyen M.D., ifadesinden sonra İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'ne yerleştirildi.

AMBULANS DA HELİKOPTER DE ULAŞAMADI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adıyaman’da 8 aylık hamile kadına yoğun kar yağışı ne ambulans ne de kar ambulansı ulaşabildi. Helikopter de uygun yer bulamadığı için mezraya inemedi. Sedyeyle köye taşınan kadın, buradan hastaneye götürüldü.

Gerger ilçesine bağlı bir mezrada sancılanan 8 aylık hamile kadın, uzun bir uğraş sonrası hastaneye ulaştırıldı.

İlçeye bağlı Çamiçi köyü Çet mezrasında rahatsızlanan ve sancıları olan Fatma Kaplan, yolun kardan dolayı kapalı olması nedeniyle hastaneye götürülemedi. Durumun Gerger Kaymakamlığına bildirilmesi üzerine ambulans ve iş makineleri, genç kadına ulaşmak için yola çıktı.

Ancak ambulans ve araçlar, Çamiçi köy ayrımından mezraya kadar olan yaklaşık 12 kilometrelik yolda yer yer tipi olması ve kar kalınlığının yaklaşık 3 metreyi bulması dolayısıyla bölgeye ulaşılamadı.

Sincik ilçesinden bölgeye gönderilen paletli kar ambulansı da mezraya gidemedi.

HELİKOPTER İNEMEDİ
Genç kadının hastaneye ulaştırılması için Malatya 2. Ordu Komutanlığı'ndan askeri helikopter talep edildi. Helikopter da mezrada ancak inecek uygun alan bulamadığı için geri dönmek zorunda kaldı.

KÖYLÜLER TAŞIDI
Araçların yetersiz kalması nedeniyle Fatma Kaplan, vatandaşların yardımıyla sedyeyle yaya olarak Çamiçi köyüne götürüldü. Genç kadın, köyde bekleyen paletli kar ambulansıyla Gerger ilçe merkezine getirildi.

DURUMLARI İYİ
Fatma Kaplan, buradaki kontrolün ardından doktor, ebe ve hemşirenin yer aldığı ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Genç kadının ve bebeğinin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.