BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Facebook 11 yaşında!

Facebook 11 yaşında!

Mark Zuckerberg'in 4 Şubat 2004'te Harvard Üniversitesi'ndeki yurt odasında Facebook sitesini kurmasının üzerinden tam 11 yıl geçti.

Facebook 11 yaşında!

Mark Zuckerberg'in 4 Şubat 2004'te Harvard Üniversitesi'ndeki yurt odasında Facebook sitesini kurmasının üzerinden tam 11 yıl geçti. Facebook bugün 1 milyar aşkın kullanıcıyla sanal alemin en kalabalık sitelerinden biri. Peki 11 yıl önce kurulan sitenin ilk üyeleri kimlerdi ve şimdi ne yapıyorlar? İşte sosyal paylaşım sitesi Facebook'un ilk üyeleri:

Facebook 11 yaşında!

Joe Green Facebook'un başlangıcından beri olan bir isim. Green, Zuckerberg Facebook'un ilkel versiyonu olan Face Mash'i yayınladığı sırada yanında olan isimlerden biri. Green şu anda FWD.us isimli bir oluşumun kurucularından birisi ve girişimci olarak hayatına devam ediyor.

Facebook 11 yaşında!

Eduardo Saverin
Eduardo Saverin Facebook'un ilk yıllarında finansal olarak ayakta durmasını sağlayan kişi. Ayrıca Facebook'un reklam işlerine de önemli derecede efor sarf etmiş bir isim.Saverin Zuckerberg'le olan anlaşmazlıkları hukuki boyuta taşınıp davayı kazandıktan sonra Facebook'un kurucu ortağı ünvanını almaya hak kazandı. Şimdi ise Qwiki ve Chris Hughes'ün Jumo isimli start-up projelerine yatırım yapan bir melek yatırımcı konumunda.

Facebook 11 yaşında!

Ebonie Hazle
Hazle Facebook kurulduğu günden beri kayıtlı bir kullanıcı. Şu anda ise Gibson Dunn ve Crutcher hukuk firmasında avukatlık yapıyor.