BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

F-1de beklenen tarih geldi

F-1'de beklenen tarih geldi. Hafta sonunda Avustralya'daki yarışlarda yarışseverleri pek çok yenilik bekliyor.

Abone ol

Tüm dünyadan otomobilseverlerin merakla beklediği Formula 1, hafta sonu Avustralya'nın Melbourne kentinde sezona ''merhaba'' diyecek.

Geçen yıl sürücüler klasmanında genç İspanyol pilot Fernando Alonso, markalar klasmanında ise Fransız Renault'nun şampiyonluğuyla sona ermesinin ardından yeni sezonda takımların tek hedefi 17 yarışlık seriyi en iyi dereceyle tamamlamak.

Avustralya'nın Melbourne kentinde bulunan 5 kilometre 303 metre uzunluğundaki Albert Park'ta yapılacak sezonun ilk ''Grand Prix''si öncesinde tüm takımlar hazırlıklarını tamamlayarak yarış saatini beklemeye başladı. 58 tur üzerinden yapılacak sezonun ilk yarışında geçen yıl pole pozisyonunu İngiliz pilot Jenson Button almasına karşın, Renault ile yarışan Fernando Alonso ipi göğüslemeyi başarmıştı.

Formula 1'de tam 7 kez dünya şampiyonluğunu kazanarak yarışların efsaneleri arasına giren ve geçen yıl Brezilya Grand Prix'sinin ardından pistlere veda eden Alman pilot Michael Schumacher, 2004 yılında elde ettiği 1.24.125'lik derecesiyle Albert Park'ta tur rekorunu elinde bulunduruyor.

ALONSO TARİHE GEÇMEK İSTİYOR

Bu yıl McLaren takımıyla şampiyonluk kovalayacak geçen yılın şampiyonu Fernando Alonso, Kanadalı Jacques Villeneuve ve Michael Schumacher'den sonra Melbourne şampiyon olarak çıkan ilk pilot olacak.

Son iki sezonda Renault ile başarıya ulaşan Alonso, bu yıl da şampiyon olması durumunda üst üste 3 kez şampiyonluğa ulaşan 3. pilot olarak tarihe geçecek. 1954-1957 yılları arasında Arjantinli Juan Manuel Fangio, 2000-2004 yılları arasında da Schumacher üst üste şampiyonluk sevincini yaşamıştı.

Alonso ayrıca Fangio'nun ardından 2 ayrı takımda üst üste şampiyonluk sevinci yaşayan 2. pilot olarak tarihe geçmek için de çaba harcayacak.