BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  DÜNYA

Eylemden sonra şükür namazı

İşte kanlı bir örgütün iç yüzünü anlatan satırlar... Tetikçileri nasıl oluyor..?

Abone ol

Diyarbakır’da terör örgütü Hizbullah adına aralarında 2 gazetecinin de bulunduğu 28 kişinin öldürülmesi, 14 kişinin yaralanması, 1 kişinin kaçırılması, 4 aracın yakılması eylemlerine katıldıkları iddiasıyla 67 sanığın yargılandığı davada gerekçeli karar açıklandı.

Sanıklardan 3’ünün ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, 35’inin 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldığı, örgüte yardım ve yataklıkla suçlanan 29 sanığın zaman aşımından yararlandığı davanın gerekçeli kararında, bazı dış güçler ve devletler tarafından desteklense bile teröre çözümünün bu topraklarda aranması gerektiği vurgulandı. Kararda, Hizbullah'ın eylemlerinin, PKK'ya ideolojik tab.an kazandırdığı görüşü savunuldu.

Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 9 yıldan beri devam eden davayla ilgili 786 sayfalık gerekçeli karar tamamlandı. Kararda, kitle iletişim araçları geliştikçe psikolojik savaş stratejileri ve taktiklerinin de o ölçüde geliştiği, içinde bulunduğumuz iletişim çağının aynı zamanda ‘psikolojik savaşlar çağı’ olarak da nitelendirildi.

EYLEMDEN SONRA ‘ŞÜKÜR NAMAZI’
Hizbullah'ın aranan militanlarının ‘hicret’ adı altında büyük kentlerde ‘mahkum’ adı verilen evlerde saklandıkları, aylarva ve yıllarca bu evlerden çıkmadıkları kaydedilen kararda, örgüt yapılanması anlatıldıktan sonra tetikçiler için şöyle denildi:“ “Tetikçiler genellikle cesur, soğukkanlı, sır saklayabilen, aile ve yakın çevresi cemaat içerisinde olanlardan seçilir. Tetikçi mertebesine gelmeden birkaç safhadan geçirilir. Hedefe giden her tetikçiyi ise bir koruma bir gözcü korumaktadır. Eylemler İslami ülkelerdeki uygulamalar göz önünde bulundurularak şekillendirilir, bu şekilde eylem grubundaki insanların heyecan ve isteği arttırılır. Askeri kanattaki şahıslar yaptıkları her eylemden sonra şükür namazı kılarak kendilerini daha bağlayıcı hale getirirler, eylemi Allah rızası için yaptıklarına inanırlar. Eylem talimatları direkt örgüt liderinden alınır. Bu faaliyetlerin yürütülebilmesi amacıyla ülke genelinde; kaçırma, sığınak, gardiyan, öldürme gömme, sorgu ekipleri oluşturulmuştur.'' Hizbullah örgütünde her yaştan militanın bulunduğu vurgulanan gerekçeli kararda, “Hizbullah üyelerinin 1937 doğumlulardan 1979 doğumlulara kadar geniş bir yaş grubunu kapsadığı görülmektedir. Hizbullah, özellikle Güneydoğu’daki eylemlerinden sonra halkı korkutmak için bulduğu her yere örgütün adını yazmaktan kaçınmamıştır'' denildi.