BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.823,35
HABER /  GÜNCEL

'Eylemci sayısındaki artış katedral için tehdit'

Londra'daki St. Paul Katedrali önünde kamp kuran "Londra Borsasını İşgal" eylemcilerinin sayılarının artmasının katedrale olumsuz etkileri olduğu belirtildi.

Abone ol

Londra'daki St. Paul Katedrali'nin önünde kamp kuran eylemcilerin, kilisenin kapanmasına yol açabileceği belirtildi.

Katedral yetkilileri yaptıkları açıklamada "katedralin önünde süren protesto eyleminin boyutu ve doğası" sebebiyle katedralin kapatılmasının düşünülebileceği belirtildi.

15 Ekim'de dünyanın farklı noktalarında yapılan kapitalizm karşıtı hareketlerin bir parçası olarak "Londra Borsası'nı İşgal" çağrısı yapan İngiliz eylemciler, polis tarafından engellenmeleri ardından St. Paul katedralinin önündeki meydanda kamp kurmuşlardı.

Eylemcilerin ilk olarak kamp kurmayı amaçladıkları Paternoster Park'ı polis tarafından korunmaya devam ediyor.

O günden beri sayıları artan göstericilerin bir kısmı meydana çadırlar kurmuşlar ve alanı sürekli bir eylem merkezi haline dönüştürmüşlerdi.

BBC muhabiri Debabani Majumdar bugün itibariyle meydanda yüzden fazla çadırın bulunduğunu ve meydandaki hareketliliğin gün boyunca devam ettiğini bildirildi.

Katedral yetkilileri yaptıkları açıklamada "eylemcilerin artmakta olan sayıları katedral için tehdit oluşturmaktadır" denildi.

Peder’den eylemcilere destek

Cumartesi günü polis, katedralin önünde eylem yapan göstericilere müdahale etmek üzereyken, katedralin üst düzey görevlisi peder Giles Fraser'in uyarısıyla alanı terk etmişti.

Peder, katedrali korumak amacıyla göstericileri uzaklaştırmak isteyen polis memurlarına, herhangi bir tehlike olmadığını ve insanların demokratik protesto haklarını kullanmalarına müsaade edilmesi gerektiğini belirtmişti.

Bu arada "Londra Borsasını İşgal" adıyla anılan eylemciler kurdukları kampın birkaç hafta daha devam edeceğini açıkladılar.

Ancak, katedralden bugün yapılan açıklamada "Protesto kampının sona ermesinin zamanı acaba geldi mi?" diye soruldu.

Eylemcilerle katedral yetkilileri arasındaki diyalogun şimdiye dek olumlu bir şekilde sürdüğünü belirten eylemcilerden Ronan McNern, kiliseye maddi kaynak yaratmak amacıyla bir günlük bir faaliyet planlandığını belirtti.

Londra'da turistlerin en çok ilgisini çeken on yerden biri olarak bilinen St. Paul Katedrali, geçen yıl ziyaretçilerden 8 milyon streslinden fazla gelir elde etti.