BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Eylem talimatı internetten

İzmir'de 2.5 kilo patlayıcıyla yakalanan PKK'lı terörist hakkında çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

Abone ol

İzmir'deki operasyonlarda 2,5 kilo plastik patlayıcıyla yakalanan terör örgütü PKK üyesi Z.Y'nin (28), 4 ay önce İzmir'e gelerek kendini gizlemek amacıyla Aliağa'da inşaat işçiliği yaptığı, plastik patlayıcıyı diğer inşaat işçileriyle kaldığı dairede sakladığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK/Kongra-Gel'in ''turistik bölgelerde bombalama eylemi yapma kararı'' alarak bazı örgüt mensuplarını Ege ve Akdeniz'e gönderdiği istihbaratı üzerine, çalışma başlattı.
3 AY SÜREN OPERASYONLA BELİRLENDİ

Polis, 3 aydır sürdürdüğü takip sürecinde, tarihi Kemeraltı Çarşısı girişindeki bir banka şubesine bomba konulması ve ardından Yamanlar semtinde askeri bir servis aracının geçişi sırasında bomba patlatılması olaylarının da bu örgüt üyesi tarafından yapıldığını tespit etti. Çalışmalar sonrasında, daha önce İzmir'de yaşayan ve 1999 yılında örgütle bağlantısının tespit edilmesinin ardından Irak'ın kuzey bölgesindeki terör örgütünün kampına kaçan Z.Y'nin (28), Aliağa ilçesindeki bir inşaatta çalıştığını belirleyen polis, operasyon başlattı. Z.Y, Bornova ilçesi Pınarbaşı Semti'nde, polisler tarafından yakalandı.

2,5 KİLOGRAM C4 PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Aliağa'da, Z.Y'nin diğer inşaat işçileriyle kaldığı dairede, bomba uzmanı köpeklerin de katıldığı aramada, özel eşyalarının arasında 2,5 kilogram C4 plastik patlayıcı, 2 fünye, bomba düzeneğinde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Z.Y'nin ilişkide olduğu Ö.D. (36), İ.A. (25), A.G. (28), S.D. (40) ve eniştesi K.Ü. (47) de gözaltına alındı. K.Ü'nün evinde, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

İNTERNETTEN GELEN TALİMATLA HAREKETE GEÇİYOR

Z.Y'nin, terör örgütünün kamplarında elektronik, haberleşme ve bomba konularında eğitim gördüğü, örgüt içerisinde genelde telsiz haberleşme sisteminde görev aldığı, ayrıca bazı silahlı grupların sorumluluğunu alarak zaman zaman eylem amacıyla sınırı geçerek Türkiye'ye girdiği, son olarak da bombalama eylemleri için İzmir'e gönderildiği ileri sürüldü. Örgütle iletişimini internet üzerinden ''chat'' yaparak kurduğu bildirilen Z.Y'nin, terör örgütünün talimatı üzerine Adana, İstanbul, Antalya ve Marmaris'teki terör amaçlı bombalama eylemlerine paralel olarak İzmir'de de eylem hazırlığında olduğu, ''turistik bölge'' veya ''fuar''ın hedefleri arasında bulunduğunun tahmin edildiği bildirildi.

Z.Y'nin, İzmir'e geldikten sonra Ö.D. ve İ.A. ile irtibat kurduğu, bu kişilerin de bombalama eylemlerinden haberdar olduğu bildirildi. Z.Y'nin ifadesinde, terör örgütünün kamplarında eğitim gördüğünü ve eylemlere katıldığını itiraf ettiği, bombalama konusunda ise ''susma hakkını'' kullandığı öğrenildi. Zanlılar, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiler.