BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,13
ALTIN 2.427,99
HABER /  POLİTİKA

Evet o toplantıya katıldım!

Ergenekon'un 12. dalgasına damgasını vuran otel toplantısına katılan AKP'liler olduğu ortaya çıktı. İçlerinden biri "ben katıldım" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER
Zübeyir Kındıra

Ankara kulisleri, Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın davetiyle yapılan ve Ergenekon iddianamesi'nde "gizli toplantı" olarak geçen Patalya Toplantıları'na katılanların isimlerini bulma yarışına girdi.

O toplantıya katılanlardan birininin de AKP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici olduğu söylendi.

Bilici bu söylentiyi hem doğruladı, hem yalanladı. "Ben Patalya Otel'deki toplantılara katılmadım" diyen Bilici Kent Otel'de bir toplantıya katıldığını söyledi.

Ergenekon İddianamesi'nde zaten iki otelde yapılan toplantılar da yer alıyor. Birçok paşanın, bakanın ve ünlünün Haberal'ın davetiyle önce Kent Otel'de ardından da Patalya Otel'de gizli bir toplantı yaptığı söyleniyor.

Bilici ise o toplantının iç yüzünü şöyle açıkladı:

"Sözü edilen toplantı, Ankara'da Kent Otel'de Kamran İnan'ın bir toplantısıdır. Gizli saklı bir şey değil. Kamuran bey bizim abimiz, büyüğümüz, eski partilimiz... Ben Adana'da yaşıyorum. Ankara'ya ziyaretimiz sırasında bir gün Kamran Bey'in Kent Otel'de bir toplantısı oduğu söylendi. Davet edildik "bir bakalım" dedik. Gittik, onbeş yirmi dakika oturduk. Kamran bey konuştu, dinledik. Dünya ve Türkiye meseleleri...  Gizli kapaklı bir olay değil yani"