Evet evet bunları kadınlar icat etti!
Bulaşık makinesiamerikalı josephine cochran, hali vakti yerinde bir kadındı ve çok renkli bir hayatı vardı. sürekli partiler veriyor, parti sonrası bulaşıkları genellikle kendisi yıkıyor ve bunu yaparken de tabakların bir kısmını kırıyordu.
Bulaşık Makinesi
Amerikalı Josephine Cochran, hali vakti yerinde bir kadındı ve çok renkli bir hayatı vardı. Sürekli partiler veriyor, parti sonrası bulaşıkları genellikle kendisi yıkıyor ve bunu yaparken de tabakların bir kısmını kırıyordu.
Ağız tadıyla kahve
İlk kahve filtresini Almanya'nın Leipzig kentinde yaşayan Melitta Bentz bize armağan etmiştir. Melitta Bentz, 35 yaşında iki çocuk annesi bir ev kadınıydı. Kahve içmeyi çok seviyordu.
Ancak fincanın dibinde biriken siyah kahverengi renkli telvelere sinir oluyordu. Bir gün pirinç bir kabın altına çekiç ve ince bir çivi ile birkaç delik açtı ve kabın içine büyük oğlunun okul defterinden kopardığı sayfayı huni şeklinde kıvırarak yerleştirdi.
Kahveyi kaba boşattıktan sonra üstüne sıcak suyu döktü. Uygulama başarılı olmuş telvesiz kahvesine kavuşmuştu. Melitta'nın birkaç arkadaşı da buluşu denedi onlar da memnun kaldılar. Başlangıçta kullandığı kâğıt, kahveyi çok uzun sürede süzdüğü için Bentz, kahveyi daha kolay süzebilecek bir kâğıt arayışına girdi.
Bir süre sonra bunu da başardı. Melitta Bentz, 1908 tarihinde Berlin'de İmparatorluk Patent Dairesi'nden buluşunun patent hakkını aldı. Fakat bununla yetinmedi. Birkaç ay sonra evlerinin bir odasında kahve filtreleri üreten küçük bir imalathane kurdular, imalathane büyütülerek fabrikaya, o da fabrikalar zincirine dönüştü.
Melitta Bentz 29 Temmuz 1950'de 77 yaşında yaşama gözlerini kapadığında, uluslararası planda üretim yapan dev bir şirketin sahibiydi.
İlkel buzdolabı
19. yüzyılda yemekleri soğutmak için kullanılan ilk buz makinesini üretmek de kadınların hanesine yazılan bir başarı oldu. Makine, bir gömme mutfak içine monte ediliyor ve kapıları bir ayak pedalı yardımıyla açılıyordu.
Mucid Amanda Jones, VVisconsin eyaletindendi ve buluşunun patentini kendi adına aldı.
Kevlar
1950'lerde büyük bir şirkette çalışan bir kadın bilim insanı olarak Stephanie Kvvolek erkek meslektaşlarının çoğundan alaycı ve düşmanca tavır gördü, ta ki neredeyse mucizevî özelliklere sahip sentetik elyaf olan Kevlar'ı icat edene kadar.
1963'de patentini aldığı buluşu elyafın kimyasal dönüşümünden oluşuyordu ki bu elyaf aynı ağırlıktaki çelikten beş kat daha güçlüydü ve enerjiyi soğurabiliyor ve böylece darbenin etkisini azaltıyordu.
Kevlar günümüzde zırh, sağlam halat yapımı ve yanmaz koruyucu giysilerin yapımında kullanılmaktadır.