BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Evet ben bir savcıyım

Ergenekon CHP ile AK Parti arasındaki gerilimi artırdı. Başbakan Erdoğan Baykal'a işte böyle seslendi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan Ergenekon iddianamesini ve hükümeti eleştiren Baykal ve sözcülerini yaylım ateşine tuttu..  Baykal'ı Erenekon'un avukatlığını yapmakla suçlayan Erdoğan, "Hakkı arama adına evet ben bir savcıyım" diyerek CHP'lilere tepki gösterdi.

Erdoğan'ın bir hatırlatması da Anayasa Mahkemesi üyelerine oldu. Kısa ömürlü partilerle demokrasinin kurumsallaşamayacağını iddia etti. Avrupa'daki yüzyıllık partileri örnek gösterdi. 
İşte Erdoğan'ın grup toplantısında gündeme ilişkin konuşması:

GERİLİMİ ARTIRMA GAYRETLERİ BOŞA ÇIKIYOR

Şartlar ne olursa olsun, her zeminde, her fırsatta ülkemizin hukukunu savunmaya çalıştıkça, gözümüzü ülkemizin bütünlüğünden, gelecek ideallerinden ayırmadıkça, gerilimi artırma çabaları, gerçek gündemi saptırma gayretleri boşa çıkıyor. Belli bir zümrelerin menfaatlerini savunanların maskeleri deşifre oluyor. Türkiye bu meskelerden arındıkça demokrasi ve istikrar sağlandıkta kimse Türkiye'nin şahlanışını durduramaz.

Üç polisin şehadetiyle yüreğimiz dağlandı. Hain bir olayla sarsıldık. Oynanan oyunları bertaraf etme gücüne sahibiz. Türkiye'den dünyaya kaos fotoğrafı verenler bilsinler ki hüsran içindedirler. İftira kampanyasının figüranlarıdır.

İŞBİRLİKÇİLİK BU MU?

5.5 yıl içinde gündem belirlenen ülke yerine gündem belirleyen bir ülke var. Bir olan milli geliri üçe çıkardık. İşbirliği içinde olan Türkiye bu mu? Hiçbir zaman Türkiye'nin çıkarlarının pazarlığı girişiminde bulunmadık. Acaba daha büyük zemini yakalamanın nasıl gayreti içinde oluruz hep bunu düşündük.. 

ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖNDERME

Meşru zemin siyasettir demokrasidir. Siyaset kurumunun korunması ülke için hayati bir konudur. Siyaset kurumuna yönelik yıpratmalara sessiz kalınmamalıdır. 60 yıl kesintisiz yaşayan partilerin bulunmadığı ülkede siyaset nasıl kurumsallaşır?

PARTİ KAPATMALARIN BEDELLERİNİ ÖDÜYORUZ

Siyaset kurumsallaşmadan demokrasi nasıl kurumsallaşabilir? Sadece demokrasinin üst seviyede kurumsallaştığı ülkelerde asırlık partiler görürürüz. İşte Türkiye bunun bedelini on yıllardır ödüyoruz.

Demokrasinin özü medeni anlamda yarışmadır uzlaşmadır. Uzlaşma yüzde yüz değildir ama kısmı azami ölçüde uzlaşma olur. Siyasetin tahrip edilmesine seyirci kalmasına neden olanların nasıl tasfiye edildiğini gördük.

İLLEGAL YAPILARIN AVUKATI

Arzu etmem ama söylemek zorundayım. CHP lider ve sözcülerinin gayretkeşliğini tarih kaydetmiştir. Hukuki süreç işlerken illegal yapılanmanın avukatlığını savunmak ancak demokratik inancı zayıf olanların kalkışacağı bir iştir..

İÇİNDE BULUNDUĞU GEMİYİ BATIRAN SİYASETÇİ TİPİ

Böyle bir siyaset tarzının demokrasi ve hukuka verdiği zararı kimse veremez.
İktidarı yıpratma uğruna içinde bulunduğu gemiyi batırma tipi siyasetçi bu millete ne verebilir...

EVET SAVCIYIM

Kim kimlerin avukatlığına savunmuş, millet onu görüyor. Biz kendimize vasıf tayin etmemişken bize savcılık görevini onlar veriyor. Bu da güzel. Niye? Çünkü savcı millet adına vardır. İddia makamı millet adına vardır. Biz de millet adına hakkı arıyoruz, hakkı savunuyoruz. Eğer bu anlamda savcıysa evet savcıyız.

TPAO IRAK'TA PETROL ARAYACAK

Irak'ta 50 trilyon dolar petrol rezervi var. Altı yok üstü var. 35 şirket petrolle ilgili çalışmalar yapacak. Biz ilk 35'te yer almadık. 36. olarak TPAO Irak'ta petrol arayacak. Arkadaşlarımız bunun çalışmasını yapıyor.

AKLINIZI BAŞINIZA ALIN

Darphanedeki pararnın değerini düşürüp çalışanın parasını çalan olmadık. İşbirlikçi diyenlere sesleniyorum. Aklınızı başınıza alın. Aklınızı başka yerlere ısmarlamışsınız. Altı sıfır atmak süretiyle Türk lirasına değer kazandıran kim? Bu değeri kaybettirenler de AK Parti iktidarından öncekiler? İşte farkımız bu.

ÇİFTÇİLERE KURAKLIK DESTEĞİ

Kuraklık olduğu tespit edilen 35 ilimizde 210 ilçede çiftçi kayıt sistemine dahil çiftçilerimize hibe şeklinde destek veriyor, ayrıca bu çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarını da erteliyoruz. Çiftçilerimize her bir dekar başına buğday için 22 YTL, arpa için 13 YTL, mercimek için 22 YTL, nohut için 30 YTL, burçak ve mürdümek için 24 YTL kuraklık desteği ödeyeceğiz. Yine bu çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını da 1 yıl süreyle erteliyoruz. İnşallah Türkiye bu kurak günleri, GAP, DAP ve KOP projeleriyle geride bırakacaktır.