BIST 10.001
DOLAR 35,38
EURO 36,45
ALTIN 3.040,65
HABER /  GÜNCEL

Evde zayıflatan egzersizler

Spor salonlarına verecek paranız yoksa üzülmeyin. Evde yapabileceğiniz etkili egzersizler sayesinde kilolarınızla vedalaşabilirsiniz.

Abone ol

Uygun bir diyet eşliğinde egzersiz, kilo vermenize yardımcı olacaktır. Ehow.com isimli internet sitesinde yer alan habere göre, işte evde yapabileceğiniz en yaygın ve popüler egzersizler:

Aralıklı idman: Bu egzersizde, belirli bir zaman için çok sıkı çalışıyorsunuz, sonra belirli bir süre ise yavaş tempoda yürüyorsunuz. Örneğin, merdivenleri uçarak çıkıyorsunuz (hızlı bölüm), sonra aşağıya doğru yürüyorsunuz (yavaş bölüm). Bir başka örnek ise, bir dakika için koşu bandı üzerinde koşuyorsunuz ya da tempolu yürüyorsunuz; sonrasında ise bir dakika daha yavaş tempoda yürüyorsunuz. Toplam 20 dakika sırasıyla hızlı ve yavaş uyumunu ayarlıyorsunuz. Bu sadece yarım saat hızlı tempoda koşmanızdan daha fazla fayda sağlayacak.

Direnç antrenmanı: Ağırlık ya da direnç bantları gibi ekipmanlar kullanarak kaslarınızı esnetip, gevşetiyorsunuz. Örneğin, pazu bükme (Oturarak veya ayakta omuzları oynatmaksızın kolların dirseklerden bükülüp yüz hizasına getirilmesiyle gerçekleştiriliyor). Direnç bantları kullanarak, çömelip kalkabilirsiniz.

Yürümek: En basit egzersizlerden biri de yürümektir. Bu herhangi bir donanım gerektirmez ve istediğiniz her yerde bu egzersizi uygulayabilirsiniz. Yürümek, kalbiniz için fayda sağlamasının yanında bacaklarınızı kuvvetlendirmeye yardımcı olur. Ayak bileği ağırlıkları ya da el ağırlığı zorluğunu artırır. Yürürken MP3 oynatıcınızı dinleyebilirsiniz. Adımlarınıza hareket kazandırmak için daha hızlı yürümelisiniz.

Karın sıkıştırma egzersizi: Herkes bu egzersizin nasıl yapıldığını bilir. Sıkıştırma egzersizi, karın bölgenizdeki kasları geliştirmeye ve kuvvetlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca, herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan da yapabilirsiniz. Sırt üstü uzanın, ayaklarınızı düz olarak uzatın. Ellerinizi başınızın arkasına koyun ve omuzlarınız yerden uzaklaşana kadar doğrulmaya çalışın. Bir iki saniye bu şekilde kalın ve tekrar başa dönün. Ellerinizi asla başınızdan çekmeyin. Bu boynunuzu zorlayabilir.