BIST 9.916
DOLAR 35,16
EURO 36,58
ALTIN 2.962,67
HABER /  EKONOMİ

Et ve Balık Kurumu'nun adı değişti

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünün, adının değiştirilmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Abone ol

Et ve Balık Kurumu'nun adı, Et ve Süt Kurumu olarak değiştirildi.

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünün, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü adıyla yeniden teşkilatlandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünün adı, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü oldu.

Et ve Süt Kurumu'nun amacı, faaliyet konusu, merkezi ve sermayesi ana statüsünde belirtilecek.

SEKTÖRE KATKI SAĞLAYACAK

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Et ve Süt Kurumunun sektöre ve ülkeye büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Et ve Balık Kurumunun adının, Et ve Süt Kurumu olarak değiştirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a düzenleme dolayısıyla teşekkür eden Bayraktar,kararın sektör açısından olduğu kadar ülke açısından da önemli olduğunu ifade etti. Bayraktar, şunları kaydetti:

"Hayvancılığımızın gelişmesine ve sorunlarının çözümüne önemli katkı sağlayacağına inandığımız ve yetkililere her platformda ilettiğimizi talebimizi dikkate alan çalışma kapsamında Et ve Balık Kurumunun adının Et ve Süt Kurumu olarak değiştirilmesi ve müdahale kurumuna dönüştürülmesi sektör ve ülke açısından çok faydalı olacaktır.

Ülkemizde devletin hayvancılık sektöründe Avrupa Birliği ve ABD'de olduğu gibi gerektiğinde müdahale alımları yoluyla piyasaya girip istikrarı sağlaması, üreticilerin önünü görerek üretim yapmasını sağlayacak, yatırım kabiliyetlerini artıracak. Üretim planlaması, bilgi ve teknoloji kullanımının artması ve işletme ölçeklerinin büyümesi artık mümkün olacak."

Türkiye'de hayvancılığa yıllardır destek verildiğine ve sektöre çok ciddi oranda kaynak aktarıldığına işaret eden Bayraktar, "tarım destek bütçesinden hayvancılığa ayrılan payın binde 5'ler seviyesinden yüzde 28'lere ulaştığını" belirtti. 

ÇİĞ SÜTTE FİYAT SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Çiğ sütte yaşanan fiyat sorununa da değinen Bayraktar, Ulusal Süt Konseyinin belirlediği, üreticilerin de uygun bulduğu litrede 117 kuruş maliyetin üzerinde bir fiyat konusunda uzlaşma sağlanması gerektiğini savundu. Bayraktar, "Durum ortadayken, sanayicilerin çiğ süte 88 kuruş gibi son derece düşük, maliyetin çok altında bir fiyat önermeleri abesle iştigaldir. Sorun derhal çözülmeli, üretici de önünü görmelidir" değerlendirmesinde bulundu.