BIST 9.774
DOLAR 34,04
EURO 37,86
ALTIN 2.801,70
HABER /  GÜNCEL

ESWT ile topuk dikeni tedavisi

Ankara’da bir firma; Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yöntem ve iki yeni lazer aletiyle topuk dikeni tedavisinde…

Abone ol
İNTERNETHABER

ANKARA- Topuk dikeni; çoğu kişi tarafından bilinmeyen ancak bilenler tarafından ‘büyük acı verir ‘ diye tanımlanan bir hastalık. Bu hastalığın Ankara’da yaygın olduğunu saptayan Kuantum Fizik Tedavi Merkezi, yurt dışından iki yeni alet getirerek, yeni bir tedavi yöntemi başlattı. Paşalardan, emniyet müdürlerine, vekillerden, Genel müdürlere kadar bir çok Ankaralı, bu aletler yardımıyla topuk dikeninden kurtuldu.

Kuantum Fizik Tedavi Merkezi sorumlusu Dr. Bilgehan Biçer, “Robot lazer diye adlandırdığımız bir alet yardımıyla bel, boyun, diz hastalıklarında son derece etkin tedavi sağlıyoruz. Normal lazerlerde nokta tedavisi yapılırken bu lazerlerle güçlü enerjisi nedeniyle geniş alanları kısa sürede tedavi yapılabiliyor. Fıtıklar, sinir sıkışmaları, kireçlenmelere etkin tedavi yapılıyor.
ESWT aleti aslında şok dalgası aleti olarak da tanımlanabilir. böbrek taşı kırma mekanizması ancak son yıllarda fizik tedaviye girdi. Güçeleri farklı. 20 seansta halledilen fizik tedaviyi 3 seansa indiriyor. Topuk dikeninden son derece müzdarip olanlar var.. Normalde fizik tedavide çözümü güç. Tam tedavi olmuyor. Bu aletle 3 seansta hallediliyor. Tenisçi dirseği omuzda hareket kısıtlılığı gibi hastalıklar da hemen çözülüyor. Topuk dikeni insanı yürüyemez hale geliyor. ESWT bu hastalığı saptayıp, 5 seans gibi kısa bir sürede hızlı bir sonuç alıyor.