BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Eskişehir beyaza büründü

Kent genelinde hakkim olan beyaz örtünün kalınlığı kent merkezinde 15 santim, yüksek kesimlerde ise 22 santimi buldu.

Abone ol Eskişehir'de önceki gün başlayan kar yağışı, gece boyunca devam etti. Kent genelinde hakkim olan beyaz örtünün kalınlığı kent merkezinde 15 santim, yüksek kesimlerde ise 22 santimi buldu.

Vatandaşlar güne kar heyecanıyla uyandı. Çocuklar ve üniversiteli gençler, karın üzerinde doyasıya oynayıp eğlendi. Güney kentlerinden gelen üniversiteli öğrenciler ise bu heyecanı ilk kez yaşadı.

Kentte önceki gün başlayan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı. Gece boyunca devam eden kar kentte beyaz örtünün hakim olmasını sağladı. Kar yağışı ile birlikte trafikteki denetimler artırıldı. Araç sahiplerinin zincirsiz ve takozsuz seyahat etmelerine izin verilmedi. Kent genelinde kayganlaşan yollarda birçok ufak çaplı maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Kar yağışı çocukları ve üniversiteli gençleri sokaklara döktü. Akşam saatlerinde sokaklara dökülen üniversiteli gençler, kartopu savaşları yaparak gönüllerince eğlendi. Bu heyecanı ilk kez yaşayanlar ise Ege ve Güney kentlerinden gelen öğrenciler oldu. Anadolu Üniversitesi öğrencisi olan Tahsin Teventler, İzmir'den Eskişehir'e geldiğini belirterek, "Çok farklı bir duygu. Daha önce bu kadar kar, bir arada görmemiştim. Sanki yukardan şeker serpiyorlar." şeklinde konuştu. Antalyalı öğrenci Semih Turan ise kar manzaralarını daha önce hep televizyonlardan gördüğünü dile getirerek, "Çok farklı bir manzara. Her taraf beyazlara bürünmüş. Televizyonda gördüğüm manzaralar gerçekmiş." şeklinde konuştu.

Yetkililerden alınan bilgiye göre; kar yağışı, kent merkezinde etkisini 2 gün daha devam ettirecek. Hava sıcaklığının ise 4 ile 5 derece düşeceği öğrenildi.