BIST 9.774
DOLAR 34,08
EURO 37,91
ALTIN 2.810,03
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Eski Ülkücülerden Bahçeli'ye sert çıkış

MHP lideri Bahçeli'nin tepki gösterdiği ülkücüler, yayınladıkları deklerasyonun arkasında durduklarını açıkladılar.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, yayınladıkları deklerasyonla anayasa değişilkiği paketine destek veren ülkücü camianın önde gelen isimlerini 'kendinden menkul zavallılar' olarak nitelendirmesine büyük tepki geldi.

12 Eylül darbesinde tutuklanıp 11 yıl cezaevinde yatan ve içkencelere maruz kalan eski Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Ulu, deklarasyonun arkasında olduklarını söyledi.

"Devlet Bahçeli 12 Eylül'ü yaşamadı, o yüzden bizi anlayamaz. 12 Eylül mağdurları olarak yayımladığımız bu deklarasyon sebebiyle Bahçeli'nin iftiraya varan açıklamalarını esefle karşıladık." diyen Ulu, Bahçeli'nin de karşı bir deklarasyon hazırlığı içinde olduğunu savundu.

Deklarasyona vatandaşların olumlu tepkiler verdiğini ifade eden Ahmet Ulu, "Ülkücü hareketin partisi olduğunu iddia eden MHP'nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin suçlar nitelikte, hattâ iftiraya varan açıklamaları bizleri çok üzmüştür. 12 Eylül hadisesiyle bir ilgisi olmayan Bahçeli'nin, mağdurları anlayabilmesi zordur. Belki acısını hissetmiştir, ancak şu anda bize karşı aldığı tavır ile bu acıyı da unutmuş gibi duruyor. Bizi mağduriyet istismarcıları olarak nitelendiren üslubu, Türk halkı tarafından iyi değerlendirilecektir. Halkımız, bundan önceki partilere verdiği dersi MHP'ye de verecektir." şeklinde konuştu.

Son zamanlarda MHP içerisindeki yapılanmanın partiyi ne hallere getirdiğini üzülerek gördüğünü kaydeden Ulu, bunun en kısa zamanda düzelmesi temennisinde bulundu. 12 Eylül darbesinde idamla yargılanan ve 11 yıl cezaevinde yatıp işkenceler yapılan Ulu, o dönemin kudretli başsavcısı Nurettin Soyer'in kendisini odasına çağırarak, "Ahmet Ulu, seni Ege Bölgesi'nden numunelik olarak asacağım." demesini hiç unutamadığını ifade etti.

Bu olayın hukuk mantığı ile nasıl yorumlanması gerektiğini Türk halkına bıraktığını söyleyen Ulu, "Daha yargılama başlamadan böyle bir ifade kullanması, hangi hukuk sistemi ile açıklanabilir? Çektiğimiz zulümleri, işkence izlerini hâlâ yaşıyoruz. Bunların tekrarlanmaması için mutlaka sivil anayasa lazım. AK Parti hükümetinin bu çalışmasına herkes destek vermeli." dedi.

Başta CHP ve onun yanında yer alan MHP'nin, 12 Eylül'ü yok sayacak geçici 15. maddenin kaldırılmasına karşı çıkan tavırlarının ülkücü camiayı derinden yaraladığına dikkat çeken Ahmet Ulu, "Bunların ortadan kaldırılması için anayasa paketine 'Evet' denmeli. Ülkücü hareketin zulüm gören kesiminin 'Evet' diyeceğine eminim." diye konuştu.