BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Eski İçişleri Bakanı konuştu

Tuncay Güney’in 2001 yılında ifadesinin alınmasından hemen sonra göreve gelen İçişleri eski Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, “Bana Ergenekon ya da Güney ile ilgili hiç bilgi gelmedi” dedi.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL


ANKARA- Tuncay Güney’in 2001 yılında alınan ifadelerinden 3 ay sonra İçişleri Bakanı olan Rüştü Kazım Yücelen, İstanbul Emniyeti ya da istihbarat eliyle kendisine Güney ve anlattıklarına ilişkin hiçbir bilgi verilmediğini söyledi.

Kendisi göreve gelmeden önce alınan bu ifadelerin DGM tarafından işleme konulmayıp kapatıldığını ve kendisine bu nedenle bilgi verilmemiş olabileceğini söyleyen Yücelen, “Ben Güney’in ismini de şimdi bu olaylar ortaya çıkınca basından duydum. Ergenekon yapılanması ile ilgili de hiçbir istihbari bilgi bile gelmedi bana” dedi.

İNTERNETHABER’e konuşan Yücelen, ifadeyi alan dönemin İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan ile ilgili de ilginç açıklamalarda bulundu. Yücelen, “Benim Saçan ile yıldızım hiç barışmadı. Bir defa makama geldi. Ben de kovdum zaten. Görevden almak istedim. Ama dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ve kardeşi Turgut Yılmaz Saçan’ı tutuyorlardı. Bu nedenle görevden alamadım. Bu nedenle çok konuşmadık. Ve bir bilgi de almadım kendisinden” diye konuştu.