BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Eski Fenerli Santos attı Arsenal kazandı

Sezon başında F.Bahçe’den Arsenal’e transfer olan Andre Santos takımının Olympiakos’u 2-1 yendiği maçta rakip ağları bir kez sarstı.

Abone ol

Sıkıntılı günler yaşayan Arsenal, Olympiakos'u konuk ettiği karşılaşmada eski Fenerbahçe'li Andre Santos'un attığı gol sayesinde galip geldi.

Emirates Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 8. dakikada Alex Song'un uzun mesafeli pasını göğsüyle şık bir şekilde önüne indirip ceza sahasına doğru hızla hareketlenen Alex Oxlade Chamberlain, yerden uzak köşeye bitirici vuruşu yapıp solo bir gole imza attı. 1-0

Yaz döneminde 15 Milyon Pound bonservis bedeliyle Southampton'tan Arsenal'e transfer olan 18 yaşındaki futbolcu, böylelikle kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçını golle süsleyerek rüya bir başlangıç yaptı.

20. dakikada kurulan şık üçgen sonrasında Rosicky'nin pasında sol taraftan depara kalkan Andre Santos, ceza sahasına girdikten sonra içeriye ortaladı ve dönen topu rakibinden şık bir şekilde kurtarıp sert vuruşuyla farkı 2'ye çıkardı. 2-0

Yaz döneminde 7 Milyon Euro karşılığında Fenerbahçe'den Arsenal'e transfer olan Brezilya'lı sol bek oyuncusu, böylellikle Londra temsilcisindeki ilk golüne imza attı.

27. dakikada ise, Ariel Ibagaza'nın sol taraftan yaptığı ortada David Fuster kafa vuruşuyla Yunanistan temsilcisinin tek golünü kaydetti. 2-1

Arsenal bu sonucun ardından puanını 4'e çıkarıp kritik bir galibiyet alırken, Şampiyonlar Ligi'ndeki toplam gol sayısını 201'e çıkararak, 200 gol barajına ulaşan 5. takım oldu.

90 dakika sonrasında oluşan ilginç istatistikler şöyle:

- Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nde evinde oynadığı son 12 maçın 11'ini kazandı.

- Olympiakos, İngiltere deplasmanına çıktığı 10 maçı da kaybederken, tüm maçlarda en az 2'şer gol yedi.

- Arsenal, Şampiyonlar Ligi grup maçlarında evinde çıktığı son 24 randevudan 20'sini kazandı.