BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

Eski Başbakandan Türkiye dersi

THY uçağının kaçırılmasının tüm Türklere mal edilmesi İtalya eski Başbakanını isyan ettirdi.

Abone ol

Eski İtalya Başbakanı Giulio Andreotti, bazı İtalyan siyasetçilerin, THY uçağının kaçırılması olayını Türkiye aleyhtarlığına dönüştürme girişimlerine tepki gösterdi.

Yaşam boyu senatör sıfatıyla aktif siyasetin içinde olan Andreotti, Senato'da yaptığı konuşmada, uçak kaçırma olayının, Türkiye aleyhtarlığı için malzeme yapılmasına tepki göstererek, "Türkiye'den bahsederken dikkatli olmamız lazım. Hele hele işin içinde sadece tek bir Türk'ün olduğu bir olayda. Bir Türk, Türkiye demek değildir. Genelleme yapılmamalıdır" dedi.

Andreotti, "Türkiye'ye yukarıdan bakmanın doğru olmayacağını" da kaydederek, "Kürsüye çıkıp öğretmenlik yapmaya da hakkımız yok. Sözgelimi, yakın zamana kadar herkes idam cezası nedeniyle Türkiye'ye parmak sallamakla meşguldü. Oysa idam cezası ABD'deki bazı eyaletlerde de var. Dolayısıyla bu ilerlemişlik göstergesi olamaz" diye konuştu.

"İslam ile terörizmi birbiriyle karıştırmamak gerektiğini" belirten Andreotti, "Terörizmi İslam'dan ayırmak lazım. Genellemeler, hiç kimseye fayda sağlamaz" dedi.

Senato'da söz alan bazı muhalefet milletvekilleri ve
senatörler, Türkiye'yi eleştirmişti.

Kuzey Birliği Partisi, "uçak kaçırma olayının, Türkiye'nin AB'ye alınmaması gerektiğini gösterdiğini" iddia etmiş, Forza İtalya Partisi'ne mensup bazı parlamenterler, "İslam köktenciliği karşısında Avrupa'nın Hristiyan kökenlerinin
savunulması" gerektiğini öne sürmüştü.